sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Liderul unei grupări infracționale specializate în fraude cu carduri bancare, capturat în Venezuela

Jean Marin Mihăilă, 52 de ani, a fost reținut, pe 8 mai, de polițiști la Maturin, în regiunea Monagas, Venezuela. Pe numele bărbatului, cunoscut ca liderul unei grupări infracționale specializate în skimming, era emis un mandat internațional de arestare de Interpol.

Jean Marin Mihăilă, născut în Craiova, este urmărit penal de Tribunalul Dolj, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive informatice, instigare la deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, respectiv complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive informatice și deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, potrivit stiridiaspora.ro

Potrivir sursei citate, ofițerii sud-americani au primit informații de la o sursă dintr-un alt grup infracțional condus de român care a achiziționat dispozitive software și hardware pentru furtul de informații bancare. Mihailă fusese reținut și în noiembrie 2019 de Poliția Națională a Republicii Dominicane, într-un hotel din Santo Domingo. Cu acea ocazie, în timpul raidului, s-au confiscat un computer, un telefon mobil și 30 de carduri, toate clonate, de la diferite instituții bancare străine și de la diferiți proprietari.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până în prezent, Jean Marin Mihăilă a fost condamnat în alte două dosare în care a fost acuzat de comiterea unor infracțiuni informatice: în octombrie 2014, Curtea de Apel Craiova a condamnat zece inculpați acuzați de comiterea de infracțiuni cu carduri de credit, unul dintre ei fiind Mihăilă, care a primit o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare.
În martie 2010, scrie stiridiaspora.ro, procurorii DIICOT din București dispuneau trimiterea în judecată a 18 inculpaţi, printre care Mihăilă, care a coordonat un grup infracțional care acționa pe teritoriul Australiei, instalând la bancomate dispozitive destinate copierii datelor de pe cărţile de credit. Mihăilă a mai stat după gratii până în octombrie 2016, când Judecătoria Găești a dispus eliberarea lui condiționată.


Foto: lapatilla.com

Politica