joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Diana Șoșoacă a fost sancționată de conducerea Senatului pentru încălcarea demnității funcției

Senatoarea Diana Şoşoacă a fost sancţionată luni cu avertisment scris de către Biroul permanent al Senatului, hotărâre care va fi citită în plen. Sesizarea împotriva Dianei Șoșoacă a fost depusă de PNL, la inițiativa Alinei Gorghiu.

Vreme de trei luni Șoșoacă nu va mai putea să reprezinte Senatul României la evenimente externe și interne, a anunțat președinta comisiei juridice, Laura Scântei.

Este pentru prima dată când Biroul permanent dă o astfel de sancţiune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Decizia Biroului permanent a fost de a accepta această sancţiune, un avertisment scris la adresa doamnei senatoare Diana Iovanovici Şoşoacă. Acest avertisment scris a fost aprobat în Biroul permanent, va fi citit şi în şedinţa de plen a Senatului de astăzi. Doamna senatoare are la dispoziţie 15 zile să conteste această decizie”, a declarat preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Ea a adăugat că avertismentul atrage după sine imposibilitatea senatorului Diana Şoşoacă de a reprezenta Camera superioară a Parlamentului în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni.

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul Iulia Scântei, a declarat că Dianei Şoşoacă i se reproşează „nerespectarea legilor în vigoare şi a prevederilor regulamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt”.

Comisia juridică a Senatului a propus sancționarea Dianei Șoșoacă pentru nepurtarea măștii în sala de plen, pentru discurs homofob și extremist, dar și pentru încălcarea legilor și a ”normelor de bun-simț”, se arată în raportul redactat de senatorii juriști și consultat de G4Media.ro.

Potrivit documentului, ”Comisia a apreciat că, încă de la începutul mandatului, conduita doamnei senator Diana Iovanovici-Șoșoacă nu a fost una care să onoreze demnitatea funcției, cu toate responsabilitățile care îi incumbă în calitate de reprezentant ales al poporului”. În sprijinul acestei acuzații, sunt prezentate extrase din stenogramele mai multor ședința ale Senatului.

Politica