joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Conferinţa “Vaccinare şi testare pentru învăţare”, la ISJ Dolj

Vineri, 23 aprilie 2021, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dolj a avut loc conferinţa tematică organizată de ISJ Dolj, în parteneriat cu Universitatea din Craiova, în cadrul Campaniei Naţionale de Informare ”VACCINARE ŞI TESTARE PENTRU ÎNVĂŢARE”, iniţiată de Ministerul Educației și Cercetării și la care a participat şi secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Maria Ştefania Manea.

Evenimentul are ca scop principal informarea elevilor, cadrelor didactice și a părinților cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ, cât și testarea elevilor și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare.

Alte probleme dezbătute în cadrul conferinţei au vizat desfăşurarea activităţilor remediale, bursele şi transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competenţelor digitale şi a digitalizării educaţiei, analiza necesităţii de extindere a perioadei de desfăşurare a cursurilor în învăţământul preuniversitar, reîntoarcerea la şcoală a tuturor elevilor, susţinerea examenelor naţionale, în condiţii de siguranţă şi implementarea măsurilor Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă cu cele cinci direcţii de finanţare pentru învăţământul preuniversitar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La eveniment au mai fost prezenţi Flavius Sirop, subprefect al judeţului Dolj, prof. univ. dr. Dorel Berceanu, prorector al Universităţii din Craiova, Iuliana Manea, director adjunct la DSP Dolj, şi dr Cristiana Ciovică, din cadrul DSP Dolj, Bogdan Vlăduţoiu, inspector-şef al ISU Dolj, reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământ, ai asociaţiilor de părinţi şi de elevi, directori ai unităţilor de învăţământ şi inspectori şcolari din cadrul IŞJ Dolj, în format fizic, iar în mediul online s-au alăturat circa 800 de directori, profesori, părinţi, elevi şi reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale din fiecare unitate de învăţământ.

Politica