joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

USR PLUS dă înapoi în privința demiterii premierului: „Până la urmă e vorba de respect”

Liderul deputaților USR PLUS Ionuț Moșteanu spune că „poate fi o variantă” ca Florin Cîțu să rămână premier, deși liderii USR PLUS au susținut până acum că nu mai are sprijin politic și au cerut înlocuirea lui.

„A fost o primă întâlnire după criza provocată de demiterea unilaterală a ministrului Vlad Voiculescu. Noi am cerut această întâlnire de miercuri, e bine că a fost și ieri. S-au făcut niște pași, înțeleg, în acea ședință. E foarte important să reașezăm această coaliție pe niște baze solide de colaborare loială și colegială între parteneri”, a spus Ionuț Moșteanu la Digi24.

„Am tot auzit vânturându-se în ultimele zile argumente constituționale. Da, premierul are argumentul constituțional să demită un ministru, dar într-o coaliție e nevoie de discuții între parteneri, așa cum a fost din prima zi. Așa, și noi, parlamentarii, avem dreptul constituțional să votăm ce vrem noi în comisii sau în plen și să respingem propunerile Guvernului. Folosirea argumentelor constituționale nu va duce la nimic bun, trebuie să revenim la masă, să reașezăm pe niște baze de încredere toată discuția în coaliție, să ne întoarcem la programul de guvernare, să avem o abordare mai analitică, să facem ce am promis românilor împreună – PNL, USR PLUS, UDMR”, a adăugat el.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Moșteanu a spus că la ședința USR PLUS de după întâlnirea coaliției s-a încercat idendificarea unor soluții pentru a merge mai departe.

Întrebat dacă cei din USR PLUS sunt dispuși să meargă mai departe cu Florin Cîțu premier, Moșteanu a răspuns: „Poate fi o variantă”.

„Dacă vedem că dânsul se așază din nou la masă și respectă – până la urmă despre asta e vorba, despre respect. Discutăm astăzi, vor fi din nou discuții la 16.00. Noi am intrat în povestea asta ca să facem niște reforme. Am auzit de multe ori cuvântul reformă din gura premierului Cîțu și chiar vrem să vedem și noi că chiar sprijină fiecare ministru, fiecare încercare de reformă, indiferent de culoarea politică a ministrului”, a spus Moșteanu.

Liberalii au anunțat că Florin Cîțu are sprijinul PNL.

Liderii partidelor din coaliția de la guvernare se vor întruni astăzi într-o nouă ședință, de la ora 16.00, după ce luni seara discuțiile s-au încheiat fară nicio soluție.

Politica