vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Paște cu friptură de miel, drob și alte delicatese la Bala, Băile Herculane și alte stațiuni balneoclimaterice

Românii sunt cu gândul la mese pline, dar mai ales dornici să scape de agitație. Așa că, în ciuda faptului că nu au fost încă ridicate restricțiile, mulți și-au rezervat, deja, vacanța de Paște. Băile Herculane rămâne o destinație în topul preferințelor. Turiștii au început, însă, să caute, în ultima perioadă, și destinații mai puțin cunoscute, precum Ponoarele, Isverna sau chiar stațiunea Bala. Doi adulți trebuie să scoată din buzunar, pentru un sejur de 2 nopți, de Paște, în hotelurile de lux din stațiunea Băile Herculane 850 lei. Însă, oferte sunt pentru toate buzunarele și pentru toate gusturile, așa că în complexul balnear din stațiunea mehedințeană Bala, pentru un sejur de 3 zile, un turist plătește doar 450 de lei, iar beneficiile sunt multiple, căci oferta turistică de Paște include: 3 nopți cazare în cameră dublă categoria 3 stele; 3 zile – masă pensiune completă (mic dejun + prânz + cină); 3 zile – acces gratuit la piscina cu apă termală (37 – 39° C) și, bineînțeles, masă tradițională în ziua de Paște.

Intrarea se face în data de 30.04.2021, până în ora 18:00, iar ieșirea are loc în data de 03.05.2021, până în ora 11:00. Și pentru ca turiștii să se bucure pe deplin de vacanța de Paște, cei mai iscusiți bucătari se pregătesc intens cu bucate tradiționale alese, care vor umple mesele musafirilor. Drob de miel, friptură de miel, prăjituri, tort, aperitive sunt câteva dintre delicatesele pe care bucătarii le vor pregăti pentru ziua de Paște. În mod cert, nu vor lipsi pasca tradițională cu multă umplutură de brânză și cozonacii pufoși. Pe lângă tratamentul balnear și mesele îmbelșugate, turiștii se pot bucura de o vizită în natură, căci, în nordul județului Mehedinți, vizitatorii pot găsi peisaje de poveste.

Stațiunea Bala este tot mai atractivă pentru turiști de la an la an, pentru că, aici se găsesc izvoare mezotermale şi nămol – ce pot fi folosite în scop terapeutic. Este o stațiune mică, care a căpătat de puțin timp acest statut, însă care reușește să facă concurență marilor stațiuni, cu tradiție din țară, deoarece, în cadrul complexului hotelier, au fost investite peste două milioane de lei în ultimii ani. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica