vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rezultatele elevilor vâlceni la simularea probelor din cadrul Evaluării Naționale

Rezultatele obținute de elevi la simularea probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a au fost anunțate.

Potrivit ISJ Vâlcea, la prima probă scrisă a simulării examenului de Evaluare Națională – Limba și literatura română, desfășurată în data de 29 martie, au participat 2222 de candidați (o prezență de 89,52%) iar procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5) este de 73,5%. Dintre aceștia, 3 elevi au obținut nota 10.

Totodată, la proba de matematică desfășurată în data de 30 martie 2021, la care au participat 2219 candidați (o prezență de 89,4%) iar procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5) este de 60,97%. Dintre aceștia, 20 elevi au obținut nota 10.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La nivel național, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost:  Limba și literatura română: 71,17%; 88 de elevi au obținut nota 10.  Matematică: 59,77%; 980 de elevi au obținut nota 10.   Limba și literatura maternă: 79,49%; 22 de elevi au obținut nota 10.

La nivelul județului Vâlcea, procentul de promovare este peste media înregistrată la nivel național. Rezultatele nu sunt publice, nu pot fi contestate și vor fi comunicate direct elevilor, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar de proveniență, unde vor fi și sunt analizate, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog, decât la solicitarea scrisă a elevului.

Politica