miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziţii în Oltenia.Evaziune cu extinctoare

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş efectuează, joi dimineaţă, 218 percheziţii domiciliare, la persoane din  Bucureşti ţi din alte 28 de judeţe, printre care 5 persoane din Dolj, 13 din Olt şi 3 din Mehedinţi.  Persoanele vizate de percheziţii sunt bănuite de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare a banilor, complicitate la spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Pionul prinicpal este o societate comercială din Bucureşti, care are ca obiect de activitate principal „Activităţi de luptă împotriva incendiilor şi de prevenire a acestora” şi care începând din 2019, ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituţii publice şi private de interes naţional, după cum menţionează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În baza contractelor,firma  ar fi avut obligaţia să presteze servicii de mentenanţă a echipamentelor de protecţie (extinctoare, hidranţi). Aceste servicii s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcţionări, astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate şi de valabilitate.

„Gravitatea este dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, şcoli, unităţi militare, penitenciare, sedii ale unor instituţii publice, staţii de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice şi nucleare, combinat chimic etc.”, conform IGPR, care menţionează şi că „pentru maximizarea profitului şi evitarea taxelor datorate bugetului consolidat al statului, societatea, prin administratorul său, nu ar fi înregistrat totalitatea veniturilor realizate”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Materialele vizau printre altele, spitale, şcoli şi unităţi militare, motiv pentru care fapta este considerată una destul de gravă. „Gravitatea este dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, școli, unități militare, penitenciare, sedii ale unor instituții publice, stații de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice și nucleare, combinat chimic etc.”, a mai subliniat comunicatul  IGPR.

Politica