marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cu un pas mai aproape de Liga 1!

FCU Craiova a obținut prima victorie pe noul Oblemenco prin eurogolul lui Baeten.

FCU Craiova a rupt blestemul și a câștigat primul meci pe noul stadion Ion Oblemenco, după ce precedentele 4 partide au fost cu ghinion, echipa lui Mititelu fiind fără victorie până la meciul din acest weekend pe arena din Bănie. Partida a început lent, cele două formații preferând să se blocheze reciproc. Astfel, prima șansă de gol a venit abia în momentele de final ale reprizei, când Gîț, din interiorul careului, a trimis peste poartă.
În partea secundă, Trică a făcut două schimbări, ce au transformat parcă echipa olteană. Intrările lui Munteanu și Voicu au dinamizat ofensiva alb-albaștrilor. Juveții au început să combine în viteză și să creeze panică în defensiva bănățeană. Mera a oprit cu mâna lovitura de cap a lui Baeten, iar centralul Chivulete a dat penalty. Munteanu a executat însă slab, nimerind bara laterală. Craiova a fost salvată de belgianul Willy Baeten, care a recuperat o minge la centru și a trimis în vinclu de la 23 de metri. Dar și de portarul Enache, care a avut două intervenții salvatoare în finalul jocului.
A fost o victorie imensă pentru craioveni, care au urcat pe primul loc al clasamentului. Cel puțin până la meciul Rapidului, de duminică seară, disputat după închiderea ediției printate. După meci, Trică s-a arătat nemulțumit de cum au evoluat elevii săi în prima jumătate a meciului: „Îi felicit pe jucători pentru a doua repriză, pentru felul cum au jucat, dar sunt în același timp dezamăgit pentru felul în care au jucat în prima repriză. Nu vreau să mai văd așa ceva! Lucrul acesta l-am discutat cu ei în vestiar și nu vreau să se mai întâmple. Ca jocurile să se desfășoare cum s-a desfășurat acesta în prima repriză. Ca reper, ca model, trebuie să ia fotbalul din a doua repriză. Fotbalul de azi se joacă în viteză. Prima repriză am jucat-o cu frâna de mână trasă, ceea ce nu îmi place deloc. Nu vreau să mai văd niciodată așa ceva la echipa mea. Exact cum spuneam și înainte, toate echipele luptă. Așa cum spunea și Alex Pelici după meciul trecut, fiecare jucător luptă pentru fiecare metru de teren. Așa a făcut și Politehnica Timișoara azi. A doua repriză am avut ocazii, am avut ritm și lucrurile astea vreau să le văd de acum înainte la echipa mea, din primul minut”.
Omologul său, Alexa, a declarat: „Din păcate le-am făcut cadou această victorie. Am făcut niște greșeli individuale foarte mari. Un joc echilibrat, unde cu siguranță nu aveam voie să pierdem. Felicit Craiova pentru victorie. Pentru ei e o victorie foarte importantă. Pentru noi… din păcate, plecăm fără niciun punct. Dar în multe momente am fost cel puțin egalii lor. Au fost două momente unde am interpretat noi greșit fazele. Acel penalty și faza golului. Ne-a lipsit șansa, pentru că am avut pe final două situații foarte mari unde e mai greu să ratezi decât să dai gol. Acesta este fotbalul. Trebuie să tragem concluziile corecte după acest meci și să jucăm cu Rapidul la victorie”.

Play-off – etapa 2
Mioveni – Miercurea Ciuc 0-0
FCU Craiova – Poli Timișoara 1-0
Rapid – Dunărea Călărași  (duminică, ora 19:00)

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clasament
1. FCU Craiova 2 1 1 0 1-0 39
2. Rapid 1 1 0 0 1-0 36
3. Dunărea Călărași 1 0 1 0 0-0 35
4. CS Mioveni 2 0 2 0 0-0 35
5. ASU Poli Timișoara 2 0 1 1 0-1 33
6. Miercurea Ciuc 2 0 1 1 0-1 33

FCU CRAIOVA – POLI TIMIȘOARA 1-0
A marcat: Baeten 70
FCU Craiova: M. Enache – Gîț, Gugu, Paramatti (77 Ispas), Huyghebaert – C. Cristea, Dr. Albu (cpt.) – Stoenac (46 Munteanu), Baeten, Răducanu (46 Voicu) – Compagno (67 Ciolacu). Antrenor secund: Ovidiu Dănănae.
ASU Poli: Hindrich – D. Radu, Mera (cpt.), Scutaru, Sg. Popovici – Codrea, Cioinac – Al. Munteanu (77 Radunovic), M. Rus (61 Plazonja), P. Ivanovici (77 Manea) – Axente. Antrenor secund: Antonio Foale.

Politica