miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vlad Voiculescu gafează – nu a știut cum trebuie înhumați morții de Covid

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, aruncă pisica moartă în curtea altcuiva și dă vina pe reprezentanții pompelor funebre că nu i-au îmbrăcat pe cei care au decedat din cauza infecției Covid-19.

Voiculescu a declarat presei că în vechiul ordin de ministru nu scrie că cei decedați nu trebuiau să fie îmbrăcați. Acesta s-a luat după o informație pe care nu a verificat-o, iar ordinul spune că „aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac”, scrie Digi24.

Astfel, de vină ar fi fost cei de la firmele de pompe funebre, care nu s-au ocupat întocmai de trupurile celor neînsuflețiți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul Sănătății a susținut, în nenumărate rânduri, că nu el a semnat ordinul de ministru, după care s-au ghidat familiile care și-au înmormântat rudele ca urmae a infectării cu Covid.

El a mai spus că va emite un nou ordin de minister, care să reglementeze polemicile privind modul în care persoanele infestate vor fi înhumate.

„Scuzați-mă, nu înțeleg întrebarea. Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine. Ce să știu? Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat sunt de vină”, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu

Politica