vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Florin Cîțu: De la 1 iunie începe revenirea românilor la normalitate

Premierul Florin Cîțu a declarat luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”, urmând să fie constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la acea dată.

”Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitatea României. Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate”, a declarat premierul.

Șeful guvernului a explicat că acest lucru se va întâmpla ca efect al evoluției vaccinării. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Florin Cîțu a afirmat că la finalul lunii mai vor fi cel puțin 5 milioane  de români vaccinați, ceea ce reprezintă aproape 35% din populația adultă, iar în varianta optimistă se poate ajunge chiar la peste 6,3 milioane de români vaccinați anti-COVID.

”Campania de vaccinare, știți foarte bine, mă uit, iau în calcul lunile aprilie și luna mai, îna ceste două luni vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România, la finalul lunii mai vom avea poate 5 milioane de și ăn scenariul optimis 6 milioane vaccinate.

5 milioane de persoane vaccinate reprezintă 50% din populația vaccinată. Putem vorbi la sfârșitul lunii mai de revenirea la normalitatea”, a mai declarat Cîțu, potrivit digi24.ro

Acesta a mai precizat că la pașaportul COVID, sau certificatul verde, nu se va aplica în România pentru deschiderea economiei și a turismului.

”În România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acesta în vacanță.”

Politica