marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Petreceri private, amendate

Polițiștii doljeni au aplicat, duminică, mai multe amenzi în diverse localități din județ unde au fost organizate evenimente private. Astfel, mai multe petreceri gata să ia startul sau în plină desfășurare au fost întrerupte de organele de ordine.

„Poliţiștii din Municipiul Băileşti au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza municipiului se intenționează organizarea unui eveniment privat. La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit că la un imobil din localitate este în curs de organizare un eveniment privat. Polițiștii au identificat persoana care intenționa să organizeze evenimentul, un bărbat de 53 de ani, din localitate, precum și alte 5 persoane identificate la locuința respectivă, fiind astfel aplicate 6 sancțiuni contravenționale”, conform unui comunicat al IPJ Dolj.

O altă petrecere oprită de organele de ordine s- a desfășurat în comuna Coșoveni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni s-au sesizat cu privire la faptul că pe o rețea de socializare a fost postat un clip video cu privire la organizarea unei mese festive pe raza localității Coșoveni, la care participă mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni, Secțiilor 2 și 3 Poliție Craiova, o grupă de luptători din cadrul S.A.S. Dolj precum și un echipaj de jandarmi, care au stabilit faptul că la locuința unei femei din localitate a avut loc o masă festivă la care au participat mai multe persoane, care la sosirea echipajelor s-a încheiat. Astfel, polițiștii au identificat femeia în cauză, fiind sancționată în calitate de organizator, cu amendă în valoare de 5000 de lei”, după cum specifică același comunicat.

Comuna Coșoveni a mai beneficiat de o petrecere organizată ilegal, oprită la rândul ei de către polițiști.

„Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Coșoveni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la locuința unui bărbat de 35 ani, din comuna Coșoveni, se află în desfășurare o petrecere privată. La fața locului s-au deplasat polițiștii și o grupă de luptători din cadrul S.A.S Dolj, care au stabilit faptul că la această locație se afla în desfășurare o petrecere pentru aniversarea unei zile de naștere. Polițiștii au aplicat astfel o sancțiune contravențională bărbatului de 35 de ani conform Legii 55/2020, în valoare 2000 de lei, în calitate de organizator. Totodată, au fost identificate 8 persoane participante la petrecere care au fost sancționate conform Legii 55/2020, valoarea totală a amenzilor fiind de 4000 de lei”, conform comunicatului IPJ Dolj.

Polițiștii doljeni au aplicat duminică, pe lângă sancțiunile cauzate de petrecerile private, și amenzi pentru nerespectarea măsurilor împotriva Covid19 și a circulației impuse de restricțiile actuale.

Astfel, au fost aplicate 1420 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 39.000 de lei, din care 110 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție şi de sancţiuni pentru nerespectarea interdicţiei privind deplasarea.

Politica