sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. O comună din județ a ieșit din carantină

Comuna Vânători din județul Mehedinți a ieșit de sub  carantină! În urma evaluării analizei de risc a comunității din comuna Vânători, înaintată de către DSP Mehedinți Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru această comună.

„Efortul comun al tuturor locuitorilor comunei Vânători, depus pe parcursul celor două săptămâni de carantină, nu a fost în zadar şi a dus la o scădere a numărului de cazuri şi la o transmitere comunitară mai redusă. Mulţumesc tuturor cetăţenilor care au respectat măsurile şi au dat dovadă de responsabilitate și spirit civic”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Comuna Vânători, cu cele două sate componente, Vânători și Roșiori, a intrat în carantină pentru 14 zile, în data de 20.03.2021, ora 20:00, după ce a depășit incidența de 6 cazuri la mia de locuitori. Acum, rata incidenței, în comună, era de 2,56. Celelalte două comune ale județului, în care a fost instituită carantinarea, sunt Bâcleș cu rata incidenței de 12 și Godeanu, cu o rată a incidenței de 6.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica