Conecteaza-te cu noi

Actualitate

167 de copii cu COVID, internați în spitale. 16 sunt la ATI

Publicat

pe

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anuntat că, în acest moment sunt internați 167 de copii cu COVID în spitale, dintre care 16 la ATI, iar doi dintre ei sunt intubați.

„Acest val trei vine peste valurile anterioare care au lăsat în urma lor un număr de pacienţi la terapie intensivă. Acest val trei vine cu noi pacienţi care suplimentează deja numărul mare de pacienţi. Observăm o creştere a ratei de transmitere a virusului şi un număr mare de persoane infectate pornind de la un caz iniţial. Cu alte cuvinte, vedem familii întregi care vin la spital după puţină vreme de la infectarea primului membru al familiei”, a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a spus că a luat trei măsuri pentru a face față valului trei al epidemiei.

Prima a fost mărirea numărului de paturi ATI în spitale, prin:

  • includerea unor secții de boli cronice ale unor spitale în circuitul COVID (Institutul Fundeni, Institutul Oncologic București, Spitalul Colentina, Spitalul Gerota, Spitalul Colțea)
  • creșterea numărului de paturi în unitățile mobile ATI din curțile unor spitale (Institutul Marius Nasta, Spitalul Victor Babeș din București)
  • creșterea numărului de paturi ATI la spitalele din circuitul COVID (Spitalul Pantelimon, Spitalul Victor Babeș)

Această măsură a dus la creșterea numărului de paturi ATI cu mai mult de 350, la un total de peste 1.600, a declarat Vlad Voiculescu, potrivit digi24.ro

A doua măsură este optimizarea fluxurilor medicale prin degrevarea unităților de primiri urgențe, iar a treia concentrarea tutuor forțelor pe îngrijirea pacienților COVID, ceea ce înseamnă inclusiv amânarea operațiilor care nu sunt urgente.

De asemenea, ministrul spune că orice medic din spital poate îngriji pacienți COVID, chiar dacă nu are pregătire specială în acest sens, doar urmând anumite protocoale medicale. El a făcut apel la acești medici să vină să ajute în secțiile COVID.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.