vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcenii au sărbătorit 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

În data de 3 aprilie a fost ziua Jandarmeriei Române, iar cu prilejul împlinirii a 171 de ani de la înființare, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea a marcat această zi  prin plantarea unui arbore, și anume a unui stejar.

„Stejarul, considerat regele pădurii, simbolizează longevitatea , rezistența dar și duritatea, lemnul greu al acestuia fiind comparat cu incoruptibilitatea. Radăcinile stejarului solid înfipte în pământ , reprezintă puterea, gloria militară și moralitatea. Ne dorim ca această instituție militară să fie ,ca și până în prezent ,precum rădăcinile unui stejar :puternică și glorioasă. La mulți ani, Jandarmeria Română!”, a fost mesajul Jandarmeriei Vâlcea.

Reprezentanții Prefecturii Vâlcea nu au uitat de acest eveniment și au ținut să-l marcheze printr-o postare pe Facebook, menită să sublinieze importanța istorică a Jandarmeriei Românie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Actul de naștere al acestei arme a fost semnat de domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), la data de 3 aprilie 1850, prin aprobarea hotărârii Divanului Obştesc „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”, act ce a stat la baza tuturor legilor care au urmat, principiile sale rămânând valabile în întreaga istorie a Jandarmeriei Române. Întemeiată ca forţă pentru „privegherea siguranţei publice şi ţinerea unei bune orânduieli”, Jandarmeria Română este astăzi o structura militară subordonată Ministerul Afacerilor Interne, care are atribuţii în menţinerea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice, transportul şi pază valorilor, bunurilor şi materialelor periculoase şi pentru pază şi apărarea obiectivelor de importantă deosebită. La mulți ani Jandarmeriei Române! La mulți ani, jandarmi!”, se arată într-o postare a Prefecturii Vâlcea.

Politica