vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaccinul Johnson&Johnson: 15 milioane de doze, distruse după ce au fost produse greșit

Compania Johnson&Johnson a anunţat miercuri că a găsit un lot dintr-o substanţă care nu îndeplineşte standardele de calitate la o fabrică a societăţii Emergent Biosolutions, un laborator încă neautorizat pentru producerea ingredientelor pentru vaccinul anti-COVID-19 al JN.

Lotul respectiv nu a ajuns în etapele finale ale procedurii de fabricare a vaccinului, a asigurat compania americană, scrie Agerpres.

Precizările JNJ vin după ce tot miercuri cotidianul New York Times a scris că circa 15 milioane de doze din vaccinul produs de aceasta au fost distruse în mod accidental, dintr-o „eroare umană”, după ce nişte angajaţi ai fabricii au amestecat ingredientele incorect, livrările de vaccin întârziind în consecinţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Johnson&Johnson a precizat că va continua demersurile pe lângă FDA, Administraţia pentru alimente şi medicamente a SUA, cu scopul de a obţine autorizarea de urgenţă a facilităţii Emergent BioSolutions din Bayview şi că pune la dispoziţia acesteia din urmă experţi în operaţiuni tehnice şi controlul calităţii pentru a superviza şi susţine toată procedura de fabricare a vaccinului anti-COVID-19.

JNJ a asigurat totodată că cele peste 20 de milioane de doze de vaccin promise SUA până miercuri sunt în curs de livrare, precum şi cele 24 de milioane prevăzute până la sfârşitul lui aprilie.

Politica