Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Restricții de circulație în Ungaria, în perioada Sărbătorilor Pascale

Publicat

pe

Autorităţile de frontieră din Ungaria au transmis Poliției de Frontieră din România că începând de joi, ora 23.00 (ora României) până vineri,ora 23.00, și de sâmbătă, ora 23.00 (ora României) până luni, 5 aprilie, ora 23.00, circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe teritoriul Ungariei. Restricţiile intra în vigoare ca urmare a faptului, că în perioada următoare se celebrează Sărbătorile Pascale Catolice, notează Mediafax.

În aceste perioade, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la finalizarea intervalului pentru care au fost stabilite restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

În intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

În acest sens, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea va ţine legătura permanent cu autoritățile de frontieră din Ungaria pentru a fi dispuse măsuri comune pentru fluidizarea traficului la ridicarea restricţiilor .

Poliţia de Frontieră din România le recomandă şoferilor de automarfare și participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. De asemenea, este recomandată consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată și pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/?vt=2&dt=2 .Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Punctele de frontieră existente la graniţa cu Ungaria pe unde automarfarele pot tranzita sunt pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota, P.T.F. Turnu – Batonnya; P.T.F. Vărşand – Gyula, pe raza jud. Bihor: P.T.F. Borş – Artand; P.T.F. Borş II- Nagykereki; P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany; pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Petea – Csengersima.

Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Continue Reading