vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dotări de 6,4 milioane euro la SJU Drobeta. Contractul, semnat

Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de 6,4 milioane euro, bani proveniți din fonduri europene.

 Contractul de finanțare a fost semnat la Consiliul Județean Mehedinți. 
Între altele, vor fi cumpărate o nouă Ambulanță, un computer tomograf, dar și 10 paturi pentru ATI. 

“Este un proiect foarte important care a fost elaborat de Consiliul Județean pentru Spitalul Județean de Urgență, prin implementarea căruia avem ca principal obiectiv, creșterea capacității unității medicale de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS – CoV – 2.
Acum că s-a semnat contractul, vor demara procedurile de achiziție pentru cele 87 de tipuri de aparatură și echipamente medicale care au fost prinse în proiect.
Între achiziții se află și o ambulanța de ultimă generație, destinată transportului pacienților între secțiile externe și unitatea principală.
Totodată, se vor achiziționa patru aparate ecograf, un tomograf, 10 paturi ATI, un electrocardiograf, un  aparat de anestezie de înaltă performanță și alte echipamente care vor îmbunătăți condițiile de diagnosticare, tratament în Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin”, a transmis, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica