vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Bărbat dispărut ca-n gaură de șarpe, găsit după 15 ani!

Un bărbat din comuna Bâcleș, județul Mehedinți, dispărut de parcă ar fi intrat în pământ și căutat de poliție a fost găsit după 15 ani de zile! Povestea omului readus înapoi la viața lui din familie după atâta amar de vreme pare incredibilă! Din primele verificări ale polițiștilor de la compartimentul Urmăriri al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Mehedinți și a colegilor acestora din țară, cel în cauză, persoană cu dizabilități, ar fi fost exploatat cu o identitate falsă. Având alt nume decât cel oficial, dispărutul a fost identificat cu ajutorul probelor ADN.
Bărbatul dispărut acum 15 ani a fost găsit sub un alt nume, la peste 300 de km distanță. A fost identificat cu ajutorul probelor ADN, deși cei la care locuia au încercat să-l ascundă. Bărbatul este o persoană cu dizabilități și primește un ajutor financiar. Familia care îl găzduise îi lua banii și se pare că îl trimitea și la cerșit. Polițiștii fac acum cercetări. Bărbatul a fost dat dispărut în 2006, din comuna mehedințeană Bâcleş. Pentru că obișnuia să tot plece de acasă, familia l-a dat dispărut abia după 7 luni. Ani întregi, omul a fost căutat zadarnic de familie. La începutul acestui an, însă, un văr de-al său l-a găsit întâmplător, cerșind pe scările unui magazin din comuna brașoveană Tărlungeni. Era exploatat, susține familia, de cei la care locuia în Brașov. Aceștia l-ar fi dus la cerșit chiar și în afara țării. Folosindu-se de semnalmente, familia bărbatului a anunțat poliția din județul Brașov. Poate părea de necrezut dar bărbatul găsit avea un alt nume. Deținea documente oficiale în acest sens, iar unul dintre membrii familiei la care locuise în ultima perioadă susținea că este fratele său. După o muncă polițienească deloc ușoară, probele ADN au rezolvat misterul și au stabilit că bărbatul este cel dat dispărut acum 15 ani în Mehedinți.
Poliția a întocmit dosar penal. Cazul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Bărbatul găsit are acum 48 de ani, când a fost dat dispărut avea 33 de ani.
„Cum ne-a văzut, pe mine că sunt fratele lui dar și pe un vecin de aici, ne-a cunoscut imediat, ne-a luat în brațe și nu a mai plecat de lângă noi. El e bolnav, are o boală și e persoană cu handicap dar să știți că nu ne-a uitat. De acum înainte voi avea  mare grijă de el, îl voi supraveghea cu foarte mare atenție ca să nu mai plece de acasă!”, a declarat fratele bărbatului găsit, un  gospodar din comuna Bâcleș.

Politica