miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/Protest cu sute de persoane în centrul Craiovei

Update/ Protestatarii au pornit în marș, în centruul urbei, iar numarul lor a continuat să crească. Vorbim despre câteva mii de oameni.

____

Aproximativ 500 de craioveni s-au strâns în seara aceasta în centrul orașului pentru a protesta împotriva noilor restricții anti-COVID.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printre ei se află și câțiva membri ai partidului AUR, în frunte cu Ringo Dămureanu, liderul grupării politice în Dolj. Totodată, manifestanții cer alegeri anticipate și strigă „Fără mască și fără restricții!”.

Sute de protestatarii au asaltat strada Calea București, făcând înconjurul centrului. Nu toți poartă mască și țipă, cerând „Libertate!” sau „Pușcărie pentru voi, libertate pentru noi!”.

Alături de ei sunt și jandarmi, care încearcă să țină, pe cât posibil, situația sub control.

Video: https://www.facebook.com/watch/live/?v=141885031189645&ref=watch_permalink

Protestul din Craiova a fost anunțat printr-un eveniment creat pe Facebook, la care au reacționat rapid sute de persoane încă de duminică seara, când au intrat în vigoare restricțiile.

În același timp cu evenimentul din Bănie, au loc proteste în București, Sibiu, Cluj și Constanța.

Și în Târgu Jiu oamenii au ieșit în stradă să-și exprime nemulțumirea.

La fel s-a întâmplat și în Drobeta-Turnu Severin, unde au fost înregistrate incidente cu jandarmii: https://www.facebook.com/107837204049285/videos/724157374918695

Foto: captură video

Politica