joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pfizer testează vaccinul anti-COVID19 pe copii cu vârste sub 12 ani

Compania americană Pfizer şi partenerul său german BioNTech au început să testeze vaccinul lor anti-COVID19 pe copii cu vârste sub 12 ani.

Primii voluntari din faza iniţială a studiilor clinice au fost vaccinaţi miercuri, a declarat purtătoarea de cuvânt a Pfizer, Sharon Castillo.

Studiul pediatric, care va include şi bebeluşi de 6 luni, are loc după unul similar lansat de Moderna săptămâna trecută. Numai vaccinul Pfizer/BioNTech este utilizat la copiii de 16 şi 17 ani din Statele Unite, potrivit adevarul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vaccinul produs de Moderna a fost autorizat pentru persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste, şi până acum niciun vaccin anti-COVID19 nu a primit undă verde pentru utilizare la copiii sub 16 ani.

Pfizer şi BioNTech intenţionează să testeze iniţial siguranţa vaccinului lor la trei dozaje diferite – 10, 20 şi 30 micrograme – în studii clinice de fază I şi II cu 144 de participanţi. Ele intenţionează să extindă ulterior testarea la o etapă cu 4.500 de participanţi în care vor analiza siguranţa, tolerabilitatea şi răspunsul imun generat de vaccin, probabil prin măsurarea nivelurilor de anticorpi la subiecţii tineri.

Până acum, Pfizer a testat vaccinul la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Compania se aşteaptă să aibă date în urma acestor studii în următoarele săptămâni, a mai spus Castillo.

Politica