vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul din Râmnicu Vâlcea și alți 18 edili au căutat, alături de prim-ministrul Florin Cîțu, soluții împotriva coronavirusului

Primarul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, și alți 18 edili din conducerea Asociației Municipiilor din România s-au întâlnit on-line cu prim-ministrul Florin Cîțu. Membrii Comitetului Director au fost conduși de edilul Emil Boc, iar discuțiile au avut ca teme stoparea răspândirii coronavirusului și eficientizarea campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 la nivelul municipiilor.

„Printre subiectele abordate la întâlnirea la care a luat parte și primarul Mircia Gutău s-au numărat suplimentarea numărului de vaccinuri și a centrelor de vaccinare în zonele afectate de pandemie, suplimentarea personalului medical în secțiile de ATI, evitarea aglomerării centrelor comerciale și revenirea în regim de telemuncă în instituțiile publice și private”, informează Primăria Râmnicu Vâlcea.

Consultările dintre Guvernul României și conducerea AMR pe teme de stringentă actualitate vor continua și în perioada următoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până miercuri dimineața, au fost confirmate 13.569 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 si 238 decese. În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 230 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 25 asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 189 cu forme medii și 16 internate în secția ATI.

În județ, erau active 17 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice.

Politica