vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2

Poliţiştii vâlceni au derulat, în ultimele 24 de ore, atât în mediul urban cât şi rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2.

În acest context, au fost verificate 101 de societăţi comerciale, 152 de mijloace de transport în comun şi au fost legitimate peste 1.700 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 92 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, din care 73 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 18 pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/circulaţia şi o sancţiune pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, valoarea sancţiunilor fiind de 18.500 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă, patrule pedestre, formate din poliţişti şi poliţişti locali derulează de asemenea acţiuni de informare a cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite privind restricţiile de circulaţie, în vederea prevenirii şi limitării infectării cu virusul Sars-CoV -2.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Aceste activităţi se vor desfăşura şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus şi impunerea respectării legislaţiei”, se arată în comunicat.

De asemenea, polițiștii reamintesc că, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22:00-05:00, este restricţionată, cu unele excepţii pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţă eliberată de angajator, ori o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, indiferent de incidenţa cumulată a cazurilor de COVID 19.

În continuare, poliţiştii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. şi instituţii cu atribuţii de control, vor acţiona, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

*Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri.

*Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci dorim ca toţi să conştientizeze faptul că, sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

*Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera şi spiritul ei!

Totodată, reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Politica