Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Covid-19. Incidență de aproape 3 cazuri/mie, în Craiova

Publicat

pe

În Craiova, rata de infectare cu noul coronavirus, înregistrată în ultimele două săptămâni, se apropie de 3 cazuri/mia de locuitori, ceea ce înseamnă instituirea unor măsuri de protecție anti-COVID suplimentare.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Dolj, incidența în Craiova se situează la 2,94 cazuri/mie, în timp ce în alte localități din județ a trecut și de 6 cazuri/mia de locuitori.

Totodată, în ultimele 24 de ore, alți 130 de doljeni au fost confirmați pozitiv cu virusul Covid-19, fiind raportate și două decese.

În continuare, la nivelul județului Dolj, printre persoanele infectate se află 1.278 de cadre medico-sanitare, 118 jandarmi, 239 militari, 133 de polițiști și 48 de cadre militare din penitenciar. Pe lângă aceștia, încă patru elevi și două cadre didactice au fost depistate cu infecția Covid.

Pacienții infectați cu SARA-CoV-2 se află internați în:

·         Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș”– 260/247 din Dolj;

·         Spitalul Județean de Urgență – 20/19 din Dolj;

·         Spitalul de Neuropsihiatrie –13/10 din Dolj;

·         Spitalul Municipal Filantropia – 48/45 pacienți din Dolj;

·         Spitalul Municipal Băilești – 9 din Dolj;

·         Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Compartimentul Boli Infecțioase– 11 din Dolj;

·         Spitalul Clinic Căi Ferate Craiova – 16/15 din Dolj;

·         Spital Pneumoftiziologie Leamna – 11/8 pacienți doljeni;

·         Pacienți internați la ATI – 41.

De la începutul pandemiei, 21324 de doljeni au contractat virusul Covid-19, iar 386 au decedat din cauza infecției, care a dus la apariția altor complicații.

Pe de altă parte, lupta împotriva virusului Covid-19 este dusă prin intermediul procesului de imunizare. Până la acest moment, 75.428 de persoane din județ s-au vaccinat, dintre care 49.700 au primit doar prima doză, iar unui număr de 25.728 de doljeni li s-a administrat rapelul.

Autoritățile locale le reamintesc cetățenilor importanța respectării măsurilor de protecție impuse odată cu instaurarea stării de alertă. Astfel, purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise rămâne obligatorie, precum și evitarea zonelor aglomerate, păstrarea distanțării sociale, precum și evitarea contactului cu alte persoane în afara celor din familie, astfel încât răspândirea virusului să fie redusă.

Continue Reading