joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

1,5 milioane de motoare EcoBoost 1l, produse la Ford Craiova

Ford România a anunţat vineri atingerea pragului de 1,5 milioane de motoare EcoBoost 1.0 litri fabricate la uzina din Craiova, de la lansarea producției acestuia în 2012. Motorul EcoBoost 1.0 litri EcoBoost , care a fost proiectat la centrele tehnice Ford din Dunton (Marea Britanie) și Merkenich (Germania), va echipa un model Ford Puma ST Line fabricat pentru un client din Craiova.

Ford Craiova produce în prezent motorul EcoBoost de 1.0 litri în versiunile mHEV 125CP și 155CP, dar și în versiunile tradiționale non-mHEV, de 95CP, 100CP și 125CP. Aceste versiuni echipează o varietate de vehicule Ford, precum Puma, EcoSport, Fiesta, Focus, dar și vehicule comerciale precum Tourneo Connect, Tourneo Courier și Transit PHEV, ajungând la clienții Ford din întreaga lume, după cum menţionează comunicatul companiei.

“Lansarea motorului de 1.0 litri EcoBoost a reprezentat o adevărată revoluție în industria auto. Sunt foarte mândru că primul motor a ieșit de pe linia de producție în timpul mandatului meu în funcția de director al Uzinei de Motoare Craiova”, a declarat Ian Pearson, președintele Ford România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Motorul EcoBoost de 1.0 litri este de asemenea primul motor cu trei cilindri din lume care dispune de tehnologia de dezactivare a primului cilindru, oprind automat unul dintre cilindrii motorului în situațiile în care acesta nu necesită putere maximă, ca de exemplu coborârea în pantă sau la viteze de croazieră. Sistemul poate decupla sau recupla un cilindru în 14 milisecunde.

“Atingerea pragului de 1,5 milioane de motoare EcoBoost produse la Fabrica din Craiova reprezintă cu adevărat un moment extraordinar pentru noi, un moment de mândrie pentru întreaga echipă a Uzinei de Motoare. În prezent, lucrăm în 3-4 schimburi pentru a susține producția zilnică de peste 1700 de motoare. La fiecare 42 de secunde, un motor este asamblat pe liniile noastre de producție de la Craiova”, a declarat Nicolae Gavrilă, Directorul Uzinei de Motoare Ford Craiova.

În anul 2020, mai mult de jumătate din autoturismele Ford vândute la nivel european au fost echipate cu premiatul motor de 1.0 litri EcoBoost.

„Motorul EcoBoost de 1.0 litri continuă să stabilească noi standarde în categoria de motoare compacte pe benzină. Întreaga noastră echipă de la uzina din Craiova este mândră să facă parte din acest proiect, să vadă pe stradă modelele Ford Puma produse aici, echipate inclusiv cu acest motor, oferind clienților noștri experiența deosebită la volan, specifică Ford”, a declarat Adrian Calangiu, Manager Producție, Uzina de Motoare Ford Craiova.

Ford Craiova are în acest moment peste 6000 de angajați care lucrează atât pentru producția de vehicule cât și pentru cea de motoare. Aproximativ 1100 dintre aceștia lucrează doar la uzina de motoare în 3 și 4 schimburi pentru a face față cererii actuale de pe piață.

Politica