vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Darius Vâlcov, condamnat pentru calomnie

Fostul edil al Slatinei și consilier al Vioricăi Dăncilă, Darius Vâlcov a fost condamnat pentru calomnie în procesul deschis cu  Forul Democrat al Germanilor din România (FDGR).
Vâlcov va trebui să plătească astfel suma de 20.000 lei către FDGR, asociația care a câștigat în instanță, scrie realitateaoltului.ro. Totul a pornit de la o serie de postări defăimătoare adresate organizației, prin care Vâlcov o cataloga drept nazistă.
În anul 2018, în perioada când era consilierul Vioricăi Dăncilă, Darius Vâlcov a postat pe pagina de Facebook un clip video care sugera că Forumul Democrat al Germanilor din Romania are origini naziste. De asemenea, în montaj apărea și o fotografie cu președintele Iohannis, pe care il asemăna cu Hitler.

Recursul politicianului a fost respins ca nefondat de Curtea de Apel Craiova. Acesta a  contestat soluția Tribunalului Olt prin care fusese obligat la plata de daune în valoare de 20.000 RON pentru postari defăimatoare la adresa forului si a minoritățăii germane.
Procesul a fost câștigat definitiv de FDGR, Vâlcov urmând să plătească suma de 20.000 de lei pentru afirmațiile tendențioase făcute.

Politica