sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Transport ilegal de lemne, depistat pe raza județului Olt

Transport ilegal de lemne, depistat pe raza județului Olt
Polițiștii olteni au confiscat, în weekend, două transporturi ilegale de material lemnos, depistate pe raza comunei Osica de Jos, din Olt.
Șoferul ansamblului de vehicule în care se afla încărcătura era un bărbat din Bistrița-Năsăud, în vârstă de 46 de ani, scrie gazetanoua.ro. Valoarea totală a materialului confiscat de oamenii legii depășește suma de 15.000 lei.


Au fost observate neconcordanțe între datele înscrise în avizul de însoțire și cantitatea de material lemnos transportată. În semiremorcă se aflau 410 bușteni specia plop, față de cei 320 înscriși în avizul de însoțire.
„Polițiștii au ridicat în vederea confiscării peste 29 mc de material lemnos, specia plop, în valoare de aproximativ 12.000 de lei. Întreaga cantitate a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Caracal. În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de transportul cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice, faptă prevăzută de Codul Silvic”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.


Totodată, polițiștii din Olt au oprit în trafic un tânăr de 20 de ani din Scornicești, aflat la volanul unei autoutilitare ce transporta cherestea. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au depistat că persoana care a realizat transportul nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos.
„Polițiștii au sancționat contravenţional bărbatul, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 1.000 de lei. De asemenea, polițiștii au confiscat materialul lemnos, în valoare de aproximativ 3.000 de lei, și l-au predat Ocolului Silvic Balș”, au transmis poliţiştii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica