joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stângă și-a pierdut colaboratorul! Bourceanu, pe urmele lui Lăcătuș!

Foștii căpitani de la Steaua stau ca pe ghimpi pe banca tehnică a echipelor din Bănie.

Când FCU Craiova era în cantonament la Mogoșoaia, a apărut știrea că Alexandru Bourceanu este noul secund al lui Ovidiu Stângă la echipă. Mariajul dintre fostul căpitan al FCSB și clubul craiovean a fost de scurtă durată. Bourceanu a părăsit deja gruparea patronată de Adrian Mititelu.
La ProSport Live, acesta a precizat că nu a parafat contractul cu oltenii pentru că nu a vrut să facă anumite compromisuri: „Cu Ovidiu am avut o colaborare extraordinară, e un antrenor foarte bun și e un om extraordinar. Am creat o relație care nu știu dacă va dăinui peste ani dar sunt sigur că ne vom putea telefona din când în când pentru a schimba păreri. Pot învăța multe lucruri de la el. Echipa cred că dacă începe bine va promova de pe una dintre primele două poziții. Nu am rămas pentru că au fost anumite chestii pe care nu am putut să le gestionez, anumite compromisuri pe care nu am putut să le fac. Nu știu ce se va întâmpla în viitor, dar în momentul acesta nu putem colabora”.
Bourceanu spune că întreaga familie a FCU Craiova vrea să-i facă lui Mititelu cadou promovarea: „Am simțit la Craiova disperarea, dorința dusă la extrem de a promova. Din ce știu eu, Adrian Mititelu continuă să susțină echipa, poate mai mult, pentru că, glumind, are mai mult timp să se gândească la echipă. Sigur, pe cei de la echipă i-a afectat. Știu că și jucătorii și antrenorii își doresc mai mult să obțină această promovare, pentru că el este acolo, pentru a alina din durere. Presupun că vor juca ambele pe «Ion Oblemenco». Au condiții bune și din vară vor fi și mai bune! Jucătorii sunt plătiți la zi, ceea ce nu se întâmplă la multe echipe din România și chiar din Liga 1”.
Bourceanu poate intra în istoria fotbalului din Bănie prin prisma sejurului foarte scurt la FCU Craiova. Dar nu-l poate învinge vreodată pe Marius Lăcătuș, care a fost doar 10 ore antrenor al Științei. În iarna lui 2004, instalarea lui Lăcătuș la cârma formației din Bănie a dus la un scandal monstru între patronul Dinel Staicu și ultrași.
„Zburau scaunele și sticlele pe acolo ca OZN-urile”, a povestit Dinel, plin de vânătăi, la conferința de presă de a doua zi. Patronul Universității îl considera pe Mititelu responsabil de evenimente:  „Nu mă simt vinovat de cele întâmplate. Asta este nebunia care ne caracterizează! Este vorba de Mititelu, principalul vinovat. El se află în spatele acţiunii galeriei”.

Politica