sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Război total CSU – FRF! „Mihăiță a făcut o greșeală!”

Stoichiță i-a răspuns lui Rotaru în privința regulii U21. Cârțu sare la gâtul lui Burleanu și Justin Ștefan, aducând în discuție VAR-ul.

După înfrângerea cu Chindia, Mihai Rotaru a făcut turul televiziunilor, atacând Federația care vrea să înăsprească regula U21 prin obligarea cluburilor să țină în teren un tânăr jucător pe durata meciului, iar cel de-al doilea să joace o repriză. Patronul formației oltene a spus că FRF se transformă în agent de jucători și că-și arogă merite pe care nu le are.
Răspunsul a venit de la Mihai Stoichiță, angajat al FRF: „Îl respect foarte mult pe domnul Rotaru, pentru tot ce a făcut la Craiova în ultimii ani, dar cred că este unul dintre principalii beneficiari ai regulii U21, așa că nu are sens să dezvolt subiectul. Am văzut că a spus la un moment dat faptul că transferul lui Mihăilă i-a adus mai mulți bani decât i-au adus televiziunile în 3-4 ani. Eu mă gândesc în primul rând la beneficiile avute de pe urma acestei reguli. Rezultatele echipei naționale U21 și beneficiile materiale de care s-au bucurat toate cluburile. Toată lumea este de acord că această regulă aduce beneficii și totuși ne întoarcem să o contestăm. Nu înțeleg, sfidăm logica lucrurilor! Această regulă U21 a adus la maturizarea timpurie a unor jucători de mare perspectivă, care poate nu ar fi ajuns la acest nivel dacă nu ar fi existat regula asta. De mult nu am mai avut atâția jucători care să pună probleme de la o așa vârstă fragedă. Ne plângeam că nu avem jucători în Serie A, acum îi avem pe Drăgușin la Juventus, pe Mihăilă și Man la Parma. Și noi tot contestăm această regulă. În plus de asta, Mihăiță, Mihai Rotaru, a făcut o greșeală. Nu este Burleanu agent de jucători, Federația l-a ajutat efectiv să obțină beneficii materiale de pe urma acestor jucători. Poate Mihăilă nu ar fi jucat meci de meci dacă nu ar fi fost obligată Craiova să respecte regula. Eu mă gândesc în primul rând la beneficiile avute de pe urma acestei reguli. Rezultatele echipei naționale U21 și beneficiile materiale de care s-au bucurat toate cluburile”.
Un asalt cu mantă a venit din partea lui Sorin Cârțu, președintele clubului lui Rotaru, care cere implementarea urgentă a VAR.
„Eu la viața mea am fost dușmanul arbitrilor. Le-am sesizat prostiile pe care le fac. Problema VAR-ului e stringentă. Suntem totuși o țară cu tradiție în fotbal, ne compară acum, din păcate cu Surinam, cu Bangladesh. Egiptul are VAR și tu, cu atâtea pretenții și atâtea fițe, ne cramponăm că e vorba de 400.000 de euro, de 300 sau 200… Așa e când conduc oameni care n-au jucat fotbal. Răzvan Burleanu a jucat fotbal? Justin Ștefan a jucat? Unde au jucat ăștia?”, a spus Cârțu pentru ProSport. „Ei nu știu cum este să nu ți se dea penalty. A fost avocat (Justin Ștefan – n.r.), judeca divorțuri, cui i se dădea mileul sau peștele de pe televizor după partaj, sau căluțul ridicat în două picioare. E posibil așa ceva? FRF și LPF trebuie să ajute arbitrii. Să introducă VAR mai repede. Deținătorii de drepturi ar trebui să intervină, să ceară și ei VAR. Această tehnologie aduce spectacol”, a mai spus Cârțu, pentru sursa citată.

Politica