vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Suedia înăspreşte restricţiile pentru a evita un al treilea val de pandemie

Guvernul suedez a anunţat, miercuri, că va reduce numărul de ore în care vor fi deschise restaurantele, barurile şi cafenelele şi că va înăspri limitele privind numărul de persoane care vor putea intra în magazine, pentru a evita un al treilea val de pandemie de Covid-19.

De asemenea, numărul persoanelor care vor putea intra în magazine şi malluri va fi restricţionat mai mult, detaliile urmînd să fie anunţate ulterior.

”Situaţia din Suedia este gravă, avem o răspândire mare a infecţiilor, iar ritmul este în creştere. Vom putea evita un al treilea val dacă vom păstra distanţa”, a declarat premierul Stefan Lofven într-o conferinţă de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a mai spus că vor fi suspendate pe termen nedefinit toate competiţiile sportive care sunt sub nivelul de elită, precum şi pentru copiii născuţi înainte de 2006.

Îngrijorările cu privire la un posibil al treilea val de pandemie au crescut în Suedia, în ultimele săptămâni, din cauza numărului mai mare de infecţii noi, deşi decesele au scăzut semnificativ.

Suedia a înregistrat miercuri 5.371 de cazuri noi, cea mai mare creştere zilnică de la începutul lunii ianuarie, scrie adevarul.ro

Agenţia pentru Sănătate a avertizat că varianta britanică a noului coronavirus, considerată a fi mai infecţioasă, a preluat treptat rolul dominant în Suedia. Câteva dintre cele mai mari regiuni din Suedia au întărit, de asemenea, recomandările pentru utilizarea măştilor în magazine, la locurile de muncă şi în transportul public.

Miercuri, parlamentul suedez a îndemnat ca toţi oamenii din clădire să poarte măşti, fiind pentru prima dată când a fost emisă o astfel de recomandare în timpul pandemiei. Această recomandare este în contradicţie cu reticenţa trecută a agenţiei pentru sănătate de a susţine în general astfel de măsuri, din cauza dovezilor limitate referitoare la eficacitatea acestora.

Suedia, o ţară cu 10 milioane de oameni, a înregistrat 12.793 de decese din cauza Covid-19. Rata mortalităţii pe cap de locuitor este mult mai mare decât cea a vecinilor nordici, dar mai mică decât în ​​mai multe ţări din Europa care au optat pentru blocaje.

Politica