Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Zeci de olteni nu-și pot munci pământul din zona Drumului Expres Craiova-Pitești

Publicat

pe

Șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești a fost extins către mai multe zone din Olt, unde cetățenii dețin pământuri pe care nu le pot munci.

În acest caz, au fost semnalate nemulțumiri în rândul oltenilor care nu pot să-și lucreze pământul pe care îl au în zona Clocociov. Din lipsa unei pasarele care să ocolească suprafața cu pricina, cetățenii au sesizat de nenumărate ori acest aspect autorităților locale și județene.

Venind în sprijinul oltenilor, senatorul de Olt, Mirea Siminica, a transmis mai departe, către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, un mesaj în care solicit găsirea unei soluții la tronsonul Milcov-Slatina.

,,În calitate de Senator al României mă pot implica în viața comunității, soluționând astfel problemele ridicate de către cetățeni.

Așadar, am ales să adresez o întrebare domnului ministru al Transporturilor și Infrastructurii, pornind de la o serie de sesizări primite de la locuitorii extrem de justificați, în ceea ce privește situația din zona Clocociov, și anume Drumul Expres care intersectează Drumul de Exploatație (DE) 315. Aici, din datele pe care le dețin, în urma sesizărilor pe adresa cabinetului meu, riveranilor din Slatina și Milcov, li se blochează, în lipsa unei pasarele, sau a unui alt tip de cale de acces, legătura cu terenurile situate în partea stângă a viitorului Drum Expres din zona cartierului Clocociov.

Din păcate, situația este îngrijorătoare, deoarece, până în prezent, am identificat peste 100 de proprietari, ajunși în imposibilitatea de a-și mai munci terenurile. Îmi doresc ca domnul ministru să fie de acord cu intervenția la infrastructură, prin amplasarea unei pasarele sau a unui alt tip de cale de acces, iar întrebarea adresată să genereze efecte urgente, astfel încât dreptul de proprietate al riveranilor să nu fie afectat.

Rămân în continuare o persoană implicată, iar orice demers privind problemele comunității, va fi prioritar pentru mine”, a declarat Mirea Siminica, senator de Olt, din partea PSD.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.