joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Craiova a angajat 100 de cadre medicale pentru centrele de vaccinare

100 de persoane, medici și asistenți medicali, au fost angajate de Primăria Craiova pentru centrele de vaccinare anti-COVID, deschise în oraș.

Anunțul a fost postat în urmă cu două săptămâni de reprezentanți ai municipalității, centrele de imunizare fiind suplimentate astfel cu zeci de medici și asistenți. Remunerarea personalului medical se va face conform Ordinului nr. 72/2021, ce stabilește normele pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva Covid-19, după cum urmează:

·         90 lei/ora pentru medici;

Policlinica Buna Vestire Craiova

·         45 lei/ ora pentru asistenți

·         20 lei/ ora pentru registratori

Inițial, centrele de vaccinare din Craiova, respectiv Dolj, au fost deschise cu medici școlari, dar odată cu reînceperea cursurilor față în față, aceștia s-au întors în unitățile de învățământ.

În județul Dolj au fost deschise 26 de centre de vaccinare: 14 centre în Craiova (Stadion – 6 centre, Polivalenta – 4 centre, Sala de sport a Școlii Nr. 32 – 1 centru, Sala de Sport a Școlii Nr. 12 – 1 centru, precum și la Hotelul Grifon – 2 centre) și alte 12 centre de vaccinare în mai multe localități din județ (câte un centru în Dăbuleni, Filiași, Segarcea, Băilești, Calafat, Călărași, Daneți, Moțăței, Ostroveni, Poiana Mare, Sadova și Valea Stanciului).

Centrele au fost deschise de la sfârșitul anului trecut, când a debutat prima etapă a campaniei de vaccinare, destinată personalului medical și auxiliar. Ulterior, s-a trecut în cea de-a doua etapă a campaniei de imunizare, în care sunt incluse persoanele cu un grad ridicat de risc, dar și lucrătorii din domeniile cheie, a căror muncă este bazată pe interacțiunea directă.

Referitor la cea de-a treia etapă, potrivit reprezentanților campaniei de vaccinare, ar putea începe la mijlocul lunii aprilie. Ultima fază din procesul de imunizare se adresează populației generale, iar programările pot fi făcute încă de la începutul lunii martie.

Politica