vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O insulă din Atlantic, primul teritoriu din lume cu toată populația vaccinată anti-COVID

Insula Ascension, situată în Atlanticul de Sud, la aproximativ 1.600 km de coasta Africii, are 800 de locuitori, iar autoritățile teritoriului care aparține de Marea Britanie au primit 1.950 de doze de vaccin AstraZeneca. Această cantitate ajunge pentru toată lumea, inclusiv pentru rapel.

Așa se face că Ascension ar putea deveni „primul teritoriu complet protejat împotriva COVID-19”, a anunțat armata britanică, scrie libertatea.ro

Insula are o suprafaţă de aproximativ 91 km pătrați, iar principala aşezare de pe Ascension are 560 de locuitori şi se numeşte Georgetown.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Având în vedere numărul de locuitori al insulei, în jur de 800, primele doze vor fi administrate tuturor cetățenilor până la sfârșitul săptămânii viitoare. Operațiunea a început pe 17 februarie. Cum rapelul, în cazul serului AstraZeneca, se face la 8 săptămâni, la mijlocul lunii aprilie toată populația va fi imunizată.

Insula Ascension se află la 1.287 km nord-vest de celebra Sfânta Elena, unde a murit împăratul Napoleon. Insula are propria Constituție și se autoguvernează după propriile legi.

Pe insulă se află una dintre cele cinci antene terestre utilizate de sistemul de poziţionare terestră GPS.

Foto: www.ascension.gov.ac


Politica