vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mai puţini medici cu Covid19? Explicaţii de la Ministerul Sănătăţii

Ministerul sănătăţii a venit joi, printr-un comunicat de presă, cu explicaţii suplimentare în ceea ce priveşte o postare pe pagina de facebook a instituţiei, care menţiona că infectarea cu Covid19  la nivelul cadrelor medicale a scăzut cu peste 87.7% după începerea procesului de vaccinare.

” În contextul pandemic traversat și de România, interesul fundamental de sănătate publică a vizat și vizează vaccinarea cât mai multor persoane într-o perioadă scurtă de timp. Conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, adoptată prin HG 1031/2020, campania de vaccinare a debutat în România la data de 27 decembrie 2020 și s-a adresat personalului medical din domeniile sănătății și social, aflat în prima linie în lupta împotriva SARS-COV-2. Menționăm că populația eligibilă din această etapă a fost stabilită în baza catagrafiei efectuate înaintea debutului campaniei de vaccinare și estimată la aproximativ 250.000 de persoane. De la debutul campaniei de vaccinare, au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin peste 224.000 de persoane, iar cu prima doză de vaccin peste 247.000 de persoane din Etapa I.La data de 15 februarie 2021, specialiștii grupului medical au realizat o primă evaluare a datelor colectate la nivel național, privind vaccinarea personalului medical din Etapa I, vaccinat cu doza I și doza a II-a de vaccin. Acestea au fost corelate cu Platforma Coronaforms, operaționalizată pentru raportarea cazurilor confirmate de infecție cu SARS-CoV-2.Analiza a relevat faptul că în ultimele patru săptămâni, s-a înregistrat o scădere progresivă a cazurilor confirmate în rândul personalului medical, cu peste 87% față de ultima săptămână a anului 2020. Precizăm că această scădere este dublă față de cea înregistrată în rândul populației generale, în aceeași perioadă de timp.”, conform comunicatului de presă al Ministerului Sănătăţii.

Reamintim că pe pagina de facebook a Ministerului a fost  publicat ieri următorul mesaj: ” Cu toţii avem cel puțin un prieten sau o rudă nehotărâtă când vine vorba de vaccinare. Dacă vrei să le arăți că vaccinul funcționează, acum ai un nou exemplu puternic, chiar din rândul medicilor. După vaccinarea împotriva COVID-19, cazurile de infectare în rândul personalului medical din România au scăzut cu peste 87,7%. Dacă înainte se înregistrau aproximativ 500 de cazuri noi pe săptămână, acum numărul lor a scăzut sub 50 de cazuri.”, a menţionat Ministerul Sănătăţii, joi,  pe pagina de facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Situaţia în judeţul Dolj este diametral opusă. De la începutul vaccinării, pe 30 decembrie 2020, numărul de cazuri a fost în continuă creştere. Dacă pe 19 ianuarie numărul cadrelor medicale infectate era de 1130, la 1 februarie numărul acestora ajunsese la 1173. La o săptămână mai târziu numărul medicilor testaţi pozitii a fost de 1192, iar miercuri 17 februarie numărul a crescut la 1211 cazuri, încă 4 noi cazuri fiind raportate joi, iar numărul total al persoanelor vaccinate până la data de 18 februarie erau de 45075.

Sursa foto: MS

Politica