miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Agresorul din spatele contului Alina P. ar fi fost identificat

Un bărbat de 41 ani, din Craiova, a intrat în atenția polițiștilor în investigațiile făcute în cazul mai multor femei agresate și hărțuite pe facebook din spatele unui cont fals. Agresorul a copiat contul Alinei P. o femeie care locuiește în București. El trimitea mai multor craiovence mesaje cu jigniri, dar și fotografii cu conținut sexual explicit. Uneia i-a lăsat și bilețele pe mașină. Oamenii legii au făcut percheziții la locuința acestuia, unde au găsit mai multe obiecte vestimentare pentru femei.

„La nivelul Secţiei 5 Poliţie Craiova, în perioada 2019-2020, au fost primite două sesizări formulate de două femei din Craiova cu privire la faptul că au fost hărţuite prin transmiterea mai multor mesaje care le-au creat o stare de temere.
Într-una din situaţii, mesajele erau transmise în mediul online de pe un cont fals iar în cea de-a doua situaţie, prin afişarea unor bilete pe autoturismul persoanei vătămate.
În această cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de hărţuire, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor si tragerea acestora la răspundere penală.
În dimineața zilei de 18 februarie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Craiova au efectuat o percheziție la domiciliul unui bărbat de 41 de ani, din Craiova, bănuit de comiterea infracţiunilor de hărţuire, unde au fost găsite anumite obiecte vestimentare pentru femei.
De asemenea, de la domiciliul bărbatului, poliţiştii au ridicat în vedera continuării cercetărilor două laptopuri, patru telefoane mobile și mai multe înscrisuri cu diferite mesaje”, arată IPJ Dolj.
Polițiștii continuă cercetările în această cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de hărţuire. Dosarul va fi înaintat apoi procurorilor.

„Facem precizarea că fapta celui care, în mod repetat, urmărește, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuința, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, precum şi efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanță, care, prin frecvență sau conținut, îi cauzează o temere unei persoane, constituie infracţiune.
În acest caz, acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Recomandăm tuturor victimelor infracţiunii de hărţuire să sesizeze imediat organele de poliţie pentru a fi efectuate cercetări şi dispuse măsurile legale care se impun”, adaugă IPJ Dolj.

Politica