Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Orașul Târgu Jiu va avea 5 blocuri noi, cu 8 etaje

Publicat

pe

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunțat că în zona Narciselor se vor construi 5 blocuri noi de locuințe, cu 8 etaje. Lucrările vor începe în perioada următoare, conform spuselor edilului, iar valoarea proiectului este de 3 milioane de euro, din fonduri europene deja aprobate.

„Cinci noi blocuri de locuințe, cu 8 etaje, se vor construi în perioada următoare în zona Narciselor. Este vorba despre 450 de unități locative care vor fi puse, în special, la dispoziția tinerilor din municipiul Târgu Jiu într-un areal deja supus unor schimbări majore! Aici amenajăm și o uriașă zonă de agrement cu spații verzi, locuri de joacă pentru copii, alei pietonale, piste de bicicletă și spații de închiriere a bicicletelor, totul pe o suprafață de 12 hectare! Este un proiect pe care l-am mai prezentat și a cărui valoare este de 3 milioane de euro, fonduri europene deja aprobate!”, a spus Marcel Romanescu.

Primarul susține că urmează să fie semnat contractul cu societatea ce va câștiga licitația pentru proiectarea construcțiilor, iar repartițiile se vor face începând din acest an.

„Conform înțelegerii cu Ministerul Dezvoltării, blocurile vor fi gata până în anul 2024. Toate aceste investiții, pornind de la modernizarea unităților de învățământ, construirea de noi grădinițe, amenajarea de creșe, spații de joacă, dezvoltarea infrastructurii, creșterea numărului de unități locative, măsurile pe care le luăm pentru atragerea de investitori, sunt menite creării de condiții pentru ca tinerii târgujieni să nu fie nevoiți să plece în alte zone ale țării. Dezvoltăm municipiul Târgu Jiu în primul rând pentru generațiile tinere, construindu-le un viitor aici, acasă!”, a mai spus Romanescu.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.