vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Minerii și energeticienii aproape și-au atins scopul, dar continuă protestele

La începutul acestei săptămâni, minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO)  au anunțat că protestul lor va fi prelungit. Sindicaliștii spuneau că nu s-a primit un răspuns clar cu privire la proiectul legislativ și cu privire la reducerea vârstei de pensionare.

Manu Tomescu, lider în cadrul Sindicatului Energia Rovinari, spune că deja a fost depuse amendamente la legea pensiilor în parlament, pentru repunerea breslei minerilor și energeticienilor, la condiții speciale de muncă.

„Parlamentarii de Gorj ai PNL, USR și PSD (ordinea este absolut aleatorie), au depus în parlament amendamente la legea pensiilor, pentru repunerea breslei minerilor și energeticienilor, la condiții speciale de muncă, după zeci de ani de discriminare față de celelalte categorii profesionale care beneficiază de această grupă de muncă! În ceea ce mă privește foarte rar am avut ocazia să apreciez vreo acțiune politică, însă de data aceasta trebuie să recunosc că am fost plăcut surprins de toți parlamentarii celor 3 partide politice! Dincolo de declarațiile politice ale domniilor lor, cred că este pentru prima dată la noi în Gorj, când toți parlamentarii (și cei de la putere și cei de la opoziție), au căzut de comun acord asupra unei probleme, ATENȚIE, fără să fie campanie electorală!”, a spus Manu Tomescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totuși, liderul sindicaliștilor și unul dintre cei mai vocali oameni în această cauză consideră că protestele nu trebuie să se oprească până ce Camera Deputaților nu îi va adopta încadrarea minerilor și energeticienilor la condiții speciale de muncă: „Acest fapt demonstrează că noi minerii și energeticienii avem dreptate și am reușit să ne facem auziți, ascultați și înțeleși, chiar dacă unii au încercat să obstrucționeze prin tot felul de mizerii, strigătul nostru pentru stoparea GENOCIDULUI SOCIAL la care suntem supuși, pentru că ne-a fost furată grupa de muncă! Cu toate astea, consider că nu trebuie să încetăm protestele decât atunci când trecerea noastă, a minerilor și energeticienilor la condiții speciale de muncă, în legea pensiilor, va fi adoptată de Camera Deputaților, promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial!”

Prefectura Gorj a fost pichetată, săptămâna trecută, de către aproximativ 100 de salariați din cadrul CEO ce își doresc, în principal, reducerea vârstei de pensionare: „În Parlamentul României, la Camera Deputaților, există un proiect pentru reducerea vârstei de pensionare în companiile producătoare de energie electrică și termică aflate în plan de restructurare. Solicităm aprobarea sa de urgență, în forma negociată cu partenerii sociali“, se arată într-un comunicat al Sindicatului Solidaritatea 2013.

Politica