sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Reforma promisă de primarul Severinului trebuie să înceapă de sus, cu privilegiatul de Gîrlea!

Primul om concediat din primărie ar trebui să fie Manuel Gîrlea care potrivit declarației de avere din anul 2020, pe lângă pensia MAI de colonel în rezervă în cuantum de 108.000 de lei anual primește de la primărie, pentru funcția de director la Poliția Locală a primăriei Drobeta Turnu Severin, un venit anual în cuantum de 87.695 de lei. Dar cum Gîrlea nu a venit de capul lui și s-a așezat în acest post călduț, ci cu pile în PSD și bineînțeles cu acordul primarului Screciu, este greu de crezut că va putea fi îndepărtat din funcție. Dacă edilul-șef se va putea debarasa de  omul cu venituri nesimțite pe nume Manuel Gîrlea, căci Poliția Locală mai are șefi și poate funcționa și fără acest privilegiat, atunci primarul Screciu se poate numi un om liber și fără obligații. În caz contrar, e greu să înceapă reforma cu salariații simpli, lipsiți de pile și de susținere politică,  pentru că va avea numai de pierdut…

Credibilitatea primarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, este pusă în joc după ce a anunțat public faptul că urmează o reorganizare drastică a posturilor din primăria municipalității. Fără să îl pună cineva, edilul- șef a declarat că vor urma concedieri și desființări de posturi, peste tot unde activitatea nu se mai justifică.
„Nu mai putem să ținem angajați foarte mulți oameni care taie frunză la câini, în măsura în care veniturile noastre, ale primăriei, scad… Și nu vom face reduceri doar pe zona culturală! Mai sunt și alte instituții subordonate. Am regândit o nouă funcționare a Poliției Locale. Vreau să scot și mai mulți oameni în stradă… Sunt oameni la Poliția Locală care în acest moment își găsesc cu greu zona de activitate. Vreau să scad cât de mult se poate din zona de birou, pentru că atâta timp cât te numești poliție locală, trebuie să cobori în stradă, să iei legătura cu cetățeanul, să vii în întâmpinarea problemelor comunității!”, a declarat public primarul Marius Screciu.  Anunțul făcut de edilul-șef a băgat în sperieți mulți salariați ai primăriei, care stau cu inima cât un purice că vor fi dați afară ca niște măsele stricate și trimiși în șomaj. Este vorba de persoane care trăiesc și își întrețin familiile și copii doar din leafă, neavând alte surse de venit. Just și logic ar fi ca de reformă să aibă parte cu adevărat angajații care taie frunze la câini așa cum spune primarul dar și cei care au venituri nesimțite din mai multe surse de la stat, care și ei nu fac mai nimic, cum ar fi de exemplu directorul Poliției Locale a primăriei Drobeta Turnu Severin, pensionarul MAI cu grad de colonel Manuel Gîrlea, care este și pensionar de lux la stat și salariat de lux la stat, adică om cu adevărat privilegiat.  

Reforma va începe cu pensionarul MAI Gîrlea ajuns și salariat de lux ?  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru ca reforma primarului Marius Screciu să aibă credibilitate dar și eficiență, primul om concediat din primărie ar trebui să fie privilegiatul Manuel Gîrlea care potrivit declarației de avere din anul 2020, pe lângă pensia MAI de colonel în rezervă în cuantum de 108.000 de lei anual primește de la primărie pentru funcția de director la Poliția Locală un venit anual în cuantum de  87.695 de lei. Ei bine acest om cu venituri uriașe din 2 surse de la stat, ar trebui să fie disponibilizat primul pe listă și trimis acasă să trăiască liniștit din pensia lui, că e suficient de mare, încă prea mare pentru un om. Dar cum Gîrlea nu a venit de capul lui și s-a așezat în această funcție, ci cu pile în PSD și bineînțeles cu acordul primarului Screciu, este greu de crezut că va putea fi îndepărtat din funcție. Acest lucru este o mare provocare și un test greu de trecut pentru primarul Marius Screciu. Dacă primarul Screciu va trece acest test și se va debarasa de Gîrlea, căci Poliția Locală Severin mai are șefi și poate funcționa și fără acest privilegiat, atunci edilul șef se poate numi un om liber și fără obligații. În caz contrar e greu să înceapă reforma cu salariații simpli și fără pile, căci va avea numai de pierdut.

Gîrlea a agresat un consilier local severinean

Pensionarul MAI ajuns șef la Poliția Locală Severin, Manuel Gîrlea, este un rezervist de poliție dur și iute de mânie, aceste „calități” avându-le încă de pe  vremea când era șef la mascații din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți și om de încredere al actualului general de poliție în rezervă Doru Dumitrescu, acesta din urmă, consilier județean PSD la al doilea mandat consecutiv și șef la păguboasa comisie ATOP, tot la al doilea mandat consecutiv. Caz concret și recent în care a fost implicat Manuel Gîrlea, șeful Poliției Locale Severin. Un consilier local PNL din CL Drobeta Turnu Severin i-a surprins pe Gîrlea și pe alți salariați ai primăriei Severin în cortul unui agent comercial din municipiu, în timp ce beau și mâncau pe șest, în timpul programului de lucru. În timpul filmării evenimentului, de oftică, Gîrlea l-a agresat fizic și verbal pe consilierul local PNL, în încercarea de a-i fura telefonul și de a șterge imaginile compromițătoare filmate. Jignirile și injuriile lui Gîrlea la adresa consilierului local sunt șocante și greu de reprodus după cum reiese dintr-o frântură a filmării, postată pe o rețea de socializare online. Din informațiile noastre, există un proces pe rol în această poveste, se pare chiar cu Manuel Gîrlea inculpat, așa că urmează ca justiția să facă dreptate.

Politica