Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Testele antigen pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 au ajuns în școlile și grădinițele din Olt

Publicat

pe

20.800 de teste rapide antigen au fost distribuite cabinetelor medicale din unitățile de învățământ de pe raza județului, conform informațiilor oferite de DSP Olt.

„Au ajuns la DSP şi au fost distribuite în judeţ. Este vorba despre 20.800 teste antigen distribuite în toate şcolile şi grădiniţele”, a explicat Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Pe de altă parte, există școli și grădinițe din Olt care şi-au procurat astfel de teste din sponsorizări prorpii, scrie gazetanoua.ro

„Din câte ştiu eu, la Liceul Minulescu din Slatina au ajuns vreo 700 de teste antigen, cu ajutorul unei sponsorizări. Cele de la Guvern vin la DSP mai întâi. Ministerul Sănătăţii este instituţia care coordonează această latură”, a declarat Victor Iacobescu, inspectorul şcolar general al ISJ Olt.

După cum prevede ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației, testarea rapidă se va face în anumite cazuri și doar cu acordul părintelui,

Astfel, în cazul în care elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau alta simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, se aplică protocolul de izolare. În cazul în care există un consimțământ informat și semnat al părintelui/tutorele legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian în vederea testării elevilor simptomatici, aceștia vor putea fi testați, într-o primă fază, cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale.

Totodată, elevul care a împlinit vârsta de 18 ani va semna consimțământul personal. Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical școlar de la nivelul unității de învățământ vor fi raportate către DSP/DSPMB în maxim 24 ore.

Dacă părintele/tutorele legal nu își exprimă acordul pentru testare, în cazul existenței unor simptome specifice, ca și în cazul în care nu există cabinet medical în unitatea școlară, acesta va lua legătura cu medicul de familie în vederea stabilirii pașilor următori.

Testarea cu teste antigen rapide se recomandă și:

1) cadrelor didactice și altor angajați ai unității școlare, simptomatici, a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs;

2) colegilor cazurilor confirmate atât elevi (colegi de clasă) cât și cadre didactice/personal auxiliar din unitatea de învățământ (inclusiv celor asimptomatici), imediat după confirmarea primului caz.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.