miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: „Andrușcă” de Severin. Viceprimarul PSD Mură, nepotul primarului Screciu, nu este la prima sinecură!

Din păcate, în ziua de azi, politica îți aduce beneficii și te face om mare cu funcții de conducere, și nu știința de carte sau meritocrația, cum ar fi normal.

Este și cazul proaspătului viceprimar PSD al municipiului Drobeta Turnu Severin, Cristian Mură, nepotul primarului Marius Screciu, care prin nepotism și politică, s-a ridicat precum pasărea Phoenix și a ajuns un om realizat: și bogat și cu funcție de conducere importantă, adică celebru. Înscris de mic în PSD, Cristian Mură este și acum as în lipirea și distribuirea pliantelor de partid. Acest lucru l-a ajutat mult în cariera politică. Tot în PSD s-a împrietenit cu Marius Screciu, nume greu și respectat în PSD Mehedinți, și așa s-a ajuns la relația de cumetrie dintre cei doi, Screciu devenind moșul lui Mură iar Mură nepotul lui Screciu.

Munca de partid dar și apropierea de Marius Screciu i-au adus beneficii politice, înaintea altora mai merituoși, lui Cristian Mură. Nu știm sigur dacă Mură, încă din perioada 2008-2012 a fost consilier local PSD în CL Severin pe mandatul fostului primar Constantin Dinu, când a obținut și o locuință ANL. Ce știm sigur este că ulterior, după anul 2012, Cristian Mură a fost, fără întrerupere, când consilier județean, când consilier local, din partea PSD. Bașca dacă PSD era la guvernare, nepotul Mură avea „abonament” la numirea politică în funcția de director la Sistemul pentru Gospodărire a Apelor Mehedinți. Concret, în perioada 2012-2016 nepotul lui Marius Screciu, Cristian Mură, a fost consilier local PSD în CL Drobeta Turnu Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În perioada 2016-2020, Cristian Mură a fost consilier județean PSD la CJ Mehedinți. Iar acum pentru perioada 2020-2024, el a devenit consilier local PSD în CL Drobeta Turnu Severin și la scurt timp a fost „uns” viceprimar de municipiu, cu sprijinul PSD și al moșului său, primarul Marius Screciu. Toate astea în pofida faptului că de-a lungul carierei sale politice, Mură Cristian nu s-a remarcat public prin nici o inițiativă concretă și benefică municipalității sau județului, s-a ferit de apariții publice în mass-media preferând să stea în umbră. Motivul, e pilos, nu-i bun orator, pare taciturn de felul său, și nu are cuvintele la el, așa cum nu le avea ministrul PSD Dănuț Andrușcă, când întrebat de una, de alta, începuse să dea în bâlbâieli și să transpire.

Poate Cristian Mură va fi un viceprimar bun și eficient, de ce să nu luăm în calcul și această ipoteză. Însă cu certitudine ascensiunea lui de tipul „Andrușcă” se datorează tot strict politicii și în bună parte și moșului său, primarul Marius Screciu, adică nepotismului politic. Nu știm dacă și fostului baron PSD Adrian Duicu, om de afaceri cu benzinării și cu un RMN particular în fosta Policlinică, îi datorează ceva Cristian Mură. Ce știm cu siguranță este că acum viceprimarul Cristian Mură nu mai stă demult într-o locuință ANL dată de primărie, ci ori într-un apartament, ori într-o vilă de lux, pe care le deține în Drobeta Turnu Severin.

În pofida tinereții relative, acum, la capitolul avere, nepotul primarului Marius Screciu este un om realizat. Căci toate aceste beneficii, de consilier local, de consilier județean, de director de instituție descentralizată, și acum de viceprimar, Cristian Mură nu le-a obținut de pe urma științei de carte, prin concurs, ci strict de pe urma politicii, a  mizerabilei politici…

Politica