joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Triști că nu joacă meciul cu Belgia, „Stejarii” sunt cu gândul la Cupa Mondială: „Nu putem lipsi din Franța!

Jucătorii naționalei de rugby au primit cu mâhnire veste amânării, pentru a treia oară, a meciului cu Belgia, dar văd partea plină a paharului: au petrecut timp și au pregătit meciurile din martie, atunci când iau startul în preliminariile Cupei Mondiale din 2023.
„Stejarii” erau gata de duelul cu belgienii, dar pandemia de Coronavirus le-a dat, din nou, planurile peste cap. Adversarii nu au primit permisiunea de a părăsi țara, astfel că meciul de la Craiova, din 7 februarie, nu se mai joacă.
Cu echipa completată de rugbyștii care activează în Franța, naționala României s-a pregătit două săptămâni, iar dezamăgirea anulării partidei a fost mare.
„Ne-a dat peste cap această decizie de a nu mai juca meciul cu Belgia, sper ca Rugby Europe să ne dea un avantaj, să nu înghețe anul și să nu terminăm pe un loc care nu ne reprezintă” – Andrei Gorcioaia, rugbyst naționala României, component al echipei Bayonne, din prima ligă franceză.
„Este frustrant să te pregătești de 3 ori și să nu joci… Este bine, totuși, că am petrecut timp împreună în perspectiva meciurilor care vor urma, din luna martie!” – Ionel Badiu, rugbyst naționala României, component al echipei Valence Romans Drôme Rugby, din liga a doua franceză.
„Stejarii” nu pot trece peste ratarea prezenței la Mondialul din Japonia, din 2019, și spun că toată energia lor se îndreaptă către turneul final din Franța. 2023. Meciurile de calificare bat la ușă: sunt programate începând cu luna martie 2021.
„2020 a fost un an negru, noi ne pregătim și suntem bine ca grup și ne dorim calificarea la Cupa Mondială. Trebuie să ducem mai departe ce am construit și să nu ne mai uităm la ce s-a întâmplat. Tot timpul sunt așteptări mari, faptul că am ratat Cupa Mondială este o dezamăgire, avem presiunea acelui eșec și trebuie să demonstrăm că totul a fost doar o greșeală pe care nu o vom mai repeta. Ar fi o mare mândrie să joc la Cupa Mondială din Franța, sunt român, am inimă de român și îmi doresc să duc mai departe frunza de stejar” – Andrei Gorcioaia, rugbyst naționala României, component al echipei Bayonne, din prima ligă franceză.
„Încercăm să pregătim cât mai bine campania de calificare la Cupa Mondială din Franța, pentru asta tragem tare cu toții. Sper să fim prezenți în Franța. Ar însemna mult pentru mine, ca pentru toți jucătorii care joacă în Franța, să ne calificăm, să vină familiile, prietenii, să ne vadă pe stadion. Plus că, și pentru fanii români ar fi o destinație mult mai accesibilă decât Japonia sau Noua Zeelandă!” – Ionel Badiu, rugbyst naționala României, component al echipei Valence Romans Drôme Rugby, din liga a doua franceză.

Pentru „stejari” a ratat nașterea copilului
Pregătirea pentru Cupa Mondială cere sacrificii enorme, iar rugbyștii nu s-au dat la o parte din a le face. De multe ori au pus sportul și naționala pe primul plan, în detrimentul familiei.
„Cel mai mare sacrificiu l-am făcut atunci când am lipsit de la nașterea primului copil… Ne pregăteam pentru Cupa Mondială din 2019, unde, din păcate, nu am ajuns. A fost un moment greu pentru mine atunci” – Ionel Badiu, rugbyst naționala României, component al echipei Valence Romans Drôme Rugby, din liga a doua franceză.

Vor să joace pe Arcul de Triumf
„Stejarii” au așteptat cu sufletul la gură finalizarea lucrărilor la stadionul „Arcul de Triumf”, casa rugbyului românesc. Acum că arena de cinci stele este gata, jucătorii sunt nerăbdători să debuteze oficial acolo.
„Este foarte frumos și sperăm să inaugurăm stadionul cu un meci de rugby, așa cum este normal, pentru că este casa rugbyului românesc. Este comparabil cu stadioanele din Franța. Chiar superior unora de acolo. Am văzut că este cochet și intim, cu tribunele aproape de gazon, cu suporterii aproape de noi, ei ar putea fi al 16-lea nostru jucător” – Ionel Badiu, rugbyst naționala României, component al echipei Valence Romans Drôme Rugby, din liga a doua franceză.
„Stejarii” pot ajunge la Cupa Mondiala din 2023 prin intermediul Rugby Europe Championship. Astfel, primele două clasate în această competiție, în martie 2022 (clasament cumulat tur 2021 – retur 2022), vor obține calificarea directă la Cupa Mondială din Franța, ocupanta locului trei urmând să participe la turneul de calificare din noiembrie, tot din 2022.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Foto: Facebook Rugby Romania
SPORTS NET

Politica