sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: „Viceprimarul-ficus” al Severinului, Daniel Cîrjan, are un salariu lunar de peste 12.000 de lei și un tată foarte generos!

A ajuns iar viceprimar de umplutură cu sinecură, tot în subordinea primarului Marius Screciu dar asta nu pare să-l deranjeze pe viceprimarul liberal Daniel Cîrjan. Căci, muncești, nu muncești, timpul trece leafa de  aristocrat bugetar merge. Din salariul de boier Cîrjan are o casă cât un palat în Severin, mașină de lux marca BMW dar și ceva inedit potrivit declarației sale de avere: a împrumutat de la tatăl lui uriașa sumă de 50.793 de euro, pentru o perioadă de peste 20 de ani de zile! Oare i-o mai da acesta banii înapoi părintelui binevoitor?

Daniel Cîrjan, liberalul care pare agățat ca scaiul de funcția de viceprimar al Severinului, primește o căruță de bani la salariu, fără să facă mai nimic, întrucât are atribuțiuni mult limitate. În primărie el a avut și are mai mult un rol de angajat de decor sau de „ficus politic”, și mai puțin de angajat activ cu treburi multe și serioase pe cap de rezolvat. Așa s-a întâmplat timp de 4 ani de zile cât a fost viceprimar PNL subordonat primarului PSD Marius Screciu, așa se preconizează a se întâmpla și în următorii 4 ani. Căci viceprimarul liberal Daniel Cîrjan este și acum tot în subordinea primarului Marius Screciu de la PSD, acesta  din urmă devenind un fel de „naș” al său, căci l-a bătut de două ori la rând în campaniile electorale pentru postul de primar. Dar cum se spune în popor, timpul trece, leafa merge, iar pentru Daniel Cîrjan funcția de viceprimar a fost și este mană cerească. Căci la sfârșit de lună, indiferent cât a lucrat de puțin sau nu, salariul l-a încasat integral. Și încă ce salariu…

Averea „viceprimarului-ficus”: palat, mașină de lux și salariu de boier  
PNL-istul Daniel Cîrjan a fost viceprimar al Severinului în perioada 2016-2020 și acum la ultima ședință de CL a fost ales din nou viceprimar pentru un nou mandat în perioada 2020-2024. Potrivit ultimei sale declarații de avere din anul 2020 postată pe site-ul primăriei Drobeta Turnu Severin la o simplă lecturare se poate spune că Daniel Cîrjan are avere: casă în Severin în suprafață de peste 228 de metri pătrați adică un fel de palat, mașină de lux BMW din anul 2015 și un salariu anual de 146.016 lei, adică peste 12.000 lei lunar de la primărie. Concret potrivit declarației de avere Cîrjan și soția lui dețin în Severin un teren intravilan de 395 de mp cumpărat în anul 2018. Tot împreună cu soția, viceprimarul liberal este proprietarul unei case din Drobeta Turnu Severin în suprafață de 228,78 metri pătrați obținute în anul 2018 prin vânzare-cumpărare. La capitolul mașini el deține un autoturism marca BMW an de fabricație 2015 obținut prin vânzare-cumpărare. La capitolul venituri viceprimarul Daniel Cîrjan a încasat un venit anual de 146.016 lei ceea ce înseamnă un salariu lunar de peste 12.000 de lei de la primărie, bani de la „statul”  la stat, de la bugetul local al Severinului. Iar soția sa a obținut un venit anual în calitate de consilier principal APIA de 50.723 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Daniel Cîrjan are un tată foarte bun: i-a împrumutat 50.000 de euro!?
Tot în declarația de avere viceprimarul Daniel Cîrjan scrie că a împrumutat o serie de bani de la bănci dar și de la tatăl său, un domn respectabil pe nume  Mihai Cîrjan. Concret, Daniel Cîrjan are un credit de 50.000 de euro la ING contractat în anul 2018 și scadent în anul 2043, tot de la ING a mai luat cu împrumut suma de 27.665 de lei, bani contractați în anul 2019 cu scadență în anul 2024. Daniel Cîrjan declară în declarația de avere că de la Mihai Cîrjan a obținut un credit de 50.793 de euro, contractat în anul 2018 și scadent în anul 2043. Cu alte cuvinte viceprimarul liberal a împrumutat de la tatăl său suma de 50.793 de euro! Potrivit serviciului nostru de informații, există multe persoane, cu sau fără epoleți, care monitorizează până în pânzele albe acest mod de împrumut părintesc. Împrumut care, până la proba contrarie, trebuie luat însă strict legal și de bună credință…

Politica