vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Experții germani: Vaccinul AstraZeneca să nu fie administrat persoanelor de peste 65 de ani

Comisia pentru vaccinare din Germania recomandă ca vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania AstraZeneca și Universitatea Oxford să nu fie folosit pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani, ci doar pentru grupele de vârste cuprinse între 18-64 de ani.

Anunțul are ca argument faptul că „nu există date disponibile în prezent pentru a stabili cât de eficient este vaccinul la persoanele peste 65 de ani”, scrie Digi24.

Într-o declarație a Comisiei Permanente pentru Vaccinuri din cadrul Institutului Robert Koch, principala agenție de sănătate publică din Germania, se spune că „sunt date insuficiente în prezent pentru a stabili cât de eficient este vaccinul la persoanele peste 65 de ani”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform Institutului Robert Koch, cele două vaccinuri aprobate deja de UE – cel de la BioNTech-Pfizer și cel de la Moderna – sunt considerate „echivalente” din punctul de vedere al siguranței și eficacității.

Agenţia Europeană a Medicamentului este așteptată să anunțe vineri, 29 ianuarie, dacă autorizează punerea pe piață a vaccinului de la AstraZeneca.

Dacă va fi aprobat, AstraZeneca – Oxord va deveni al treilea vaccin autorizat de EMA, după cele produse de Pfizer – BioNTech şi Moderna.

Politica