sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rude ale tânărului din Stoenești, decedat din cauza Covid-19, confirmate pozitiv

După înmormântarea tânărului de 34 de ani, unul dintre părinții acestuia și o altă rudă au prezentat câteva simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2. Rezultatele au ieșit pozitiv, iar  probele vor fi trimise la București pentru mai multe investigații.

Cei doi membri ai familiei au precizat că nu au intrat în contact cu bărbatul reîntors din Anglia, care a intrat imediat în carantină. Cu toate acestea, s-au infectat cu noul coronavirus la scurt timp după înmormântare, notează gazetanoua.ro. Pentru a se afla dacă este vorba despre noua tulpină de coronavirus, probele celor trei vor ajunge la Bucureşti.

„Probele celor trei, atât a decedatului, cât şi ale celor două rude, vor fi trimise la Bucureşti pentru secvenţiere în vederea determinării noii tulpini Covid”, a declarat prefectul judeţului Olt, Florin Homorean.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tânărul din Stoenești venise în România cu o săptămână înainte de producerea decesului. Fără să realizeze că este purtătorul virusului, a stat acasă patru zile, deși prezenta simptomatologie specifică virusului Covid-19. În cele din urmă, a fost internat la Spitalul din Caracal, însă medicii nu l-au mai putut salva. Din cauza infecției, plămânii i-au fost deja afectați în proporție de 75%.

Politica