vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Restricțiile de călătorie în Belgia până pe 1 martie

Belgia a impus, începând de astăzi, noi restricții de călătorie, fiind permisă intrarea în țară doar pentru motive esențiale precum decese, căsătorii, asistență medicală, studii sau afaceri, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Restricțiile sunt valabile în intervalul 27 ianuarie – 1 martie.

De asemenea, MAE anunță că toți cei care intră pe teritoriul Belgiei trebuie să completeze o declarație pe proprie răspundere pentru a justifica motivul deplasării, trebuie să aibă un test PCR negativ, să efectueze un alt test în momentul intrării în țară și să intre în carantină timp de zece zile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

MAE amintește că testul solicitat la intrarea pe teritoriul Belgiei trebuie să fie efectuat cu maximum 72 de ore înaintea sosirii pe teritoriul belgian, într-un laborator acreditat din statul de proveniență, certificat de un medic sau farmacist biolog și emis într-una din limbile franceză, neerlandeză, germană sau engleză, în format fizic (tipărit) sau electronic (și să poată fi consultat imediat).

Începând cu data de 25 ianuarie 2021, toate persoanele care sosesc în Belgia din Marea Britanie, Africa de Sud sau America de Sud vor trebui să respecte o carantină de 10 zile și să efectueze un test molecular PCR pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 în prima, respectiv a șaptea zi de la sosire.

Toate celelalte măsuri anunțate anterior cu privire la regimul aplicabil persoanelor rezidente în Regatul Belgiei rămân în vigoare. Condițiile de călătorie în Regatul Belgiei în contextul pandemiei de COVID-19 sunt disponibile la următoarea pagină de internet: www.mae.ro/node/51902.

Politica