joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Noi cazuri, raportate în Dolj

62 de doljeni au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, iar alți doi s-au stins din viață în urma infectării, în ultimele 24 de ore.

Potrivit datelor furnizate de DSP Dolj, numărul persoanelor care au primit prima doză de vaccin  a ajuns la 838, iar administrarea celei de-a doua doze a fost făcută în rândul a 498 de cetățeni, până acum.

Totodată, rata de infectare cu Covid-19 se situează la 1.25 cazuri/mia de locuitori la nivelul județului, respectiv la 1.79 cazuri/mia de locuitori, în Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pacienții infectați cu virusul Covid-19 sunt internați în spitalele din Dolj, după cum urmează:

·         Spitalul de Boli Infecţioase – 106/10 din Dolj;

·         Spitalul Județean de Urgență – 21/19 din Dolj;

·         Spitalul de Neuropsihiatrie –19/6 din Dolj;

·         Spitalul Municipal Filantropia – 12 pacienți din Dolj;

·         Spitalul Municipal Băilesti – 6 din Dolj;

·         Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Comp. Boli Infecțioase– 7 din Dolj;

·         Spitalul CF Craiova – 10/9 din Dolj;

·         Spital Pneumoftiziologie Leamna – 9/8 pacienți doljeni;

·         Pacienți internați la ATI – 41.

Au fost descoperite 42 de focare de infecție cu SARS-CoV-2 în urma celor 62 de anchete epidemiologice desfășurate. Printre cei care la momentul actual sunt confirmați cu noul coronavirus, se află 1156 de cadre medicale, 112 de jandarmi, 187 de cadre militare, 114 de polițiști, precum și 41 de cadre militare din penitenciar. În rândul cadrelor didactice, conform ultimelor informații, nu au fost descoperite cazuri pozitive de Covid-19, iar printre elevii doljeni, a fost depistat un singur caz. În ceea ce privește numărul studenților declarați infectați cu Covid-19, au fost raportate trei cazuri.

De la începutul pandemiei, 17.116 de doljeni au contractat virusul Covid-19, iar 295 au pierdut lupta cu viața, urma infectării și a complicațiilor apărute la nivelul organismului.

Autoritățile locale le reamintesc cetățenilor importanța respectării măsurilor de protecție impuse odată cu instaurarea stării de alertă. Astfel, purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise rămâne obligatorie, precum și evitarea zonelor aglomerate, păstrarea distanțării sociale, precum și evitarea contactului cu alte persoane în afara celor din familie, astfel încât răspândirea virusului să fie redusă.

Cetățenii doljeni au la dispoziție linia telefonică TelVerde 0800800165, unde pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție, precum și linia TelVerde 0800800358, unde pot apela pentru recomandări  și informații legate de virusul SARS-CoV-2.

Politica