Conecteaza-te cu noi

Actualitate

11 pescari, amendați de jandarmi pe malul râului Olt

Publicat

pe

11 persoane au fost sancționate cu amenzi contravenționale în valoare de 10.200 lei, după ce  jandarmii din cadrul Grupei de Supraveghere și Intervenție Brezoi au acționat împreună cu lucrătorii Ocolului Silvic Clăbucet pentru prevenirea și combaterea actelor de braconaj piscicol pe raza comunelor Racovița, Câineni, Perișani și Boișoara.

„În zona Cornet din comuna Rcovița, au fost depistate  11 persoane cu vârste cuprinse între 18 și 40 ani care pescuiau în apele râului Olt cu plasă monofilament, tip parașută, fără permis de pescuit”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Vâlcea.

Jandarmii au aplicat amenzi pentru diferite nereguli. Unii dintre pescari nu aveau permis, alții nu au vrut să se legitimeze, în timp ce 4 dintre aceștia nu purtau masca de protecție.

„Sancțiunile contravenționale în valoare de 10.200 lei au fost aplicate după cum urmează: 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.200 lei și 2 avertismente conform O.U.G. 23/2008, 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 lei pentru nepurtarea măștii de protecție și o sancțiune contravențională în valoare de 500 lei pentru refuz de legitimare”, au mai informat jandarmii vâlceni. Au fost descoperite asupra persoanelor 10 kg de pește din speciile caras și biban în stare vie, motiv pentru care jandarmii au procedat la deversarea acestora în râul Olt.

Continue Reading