marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj: Pacientă cu cancer, refuzată în Spitalul Județean de Urgență

Autoritățile au deschis o anchetă la Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu, după ce o pacientă, adusă cu ambulanța la unitatea sanitară, a fost trimisă acasă.

Femeia, bolnavă de cancer, a fost refuzată la internare pe motiv că nu au trecut 72 de ore de la externarea din același spital.

Conducerea spitalului confirmă existența unui astfel de protocol, dar susține că a fost vorba de o lipsă de comunicare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit .igj.ro, femeia a fost externată din Secția Medicală de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, în urmă cu două zile. Ajunsă acasă, a doua zi, femeii i s-a făcut rău, iar rudele au apelat serviciul de urgență 112.

O ambulanță a venit la domiciliul femeii, iar echipajul medical a ajuns la concluzia că trebuie dusă la spital. Ajunsă aici, bolnava a fost trimisă acasă, prescriindu-i-se o rețetă.

„S-a hotărât că nu este o urgență majoră“, i-a răspuns asistentul medical de la Camera de Gardă. Acesta a spus că pacienta nu a fost dată afară din spital și că a așteptat ca cineva din familie să vină și să o ia acasă.

Refuzul internării i-a scandalizat pe aparținătorii pacientei. Rudele n-au avut de ales decât să-ți după bolnava din nou acasă.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a transmis un punct de vedere în legătură cu cele întâmplate: „Conducerea SJU Târgu Jiu a luat act de apariția în spațiul public a unui film care prezintă un incident petrecut în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021. Regretăm producerea acestor incidente care au la bază, de cele mai multe ori, neînțelegeri și care, în cele mai multe cazuri, au rezolvare amiabilă.

Cu toate acestea se efectuează cercetări pentru a determina care a fost cauza neînțelegerilor în vederea prevenirii unor situații asemănătoare, care produc neplăceri atât pacienților, cât și angajaților“, a transmis conducerea SJU Târgu Jiu.

Politica