Autobuze electrice, în Slatina

Date:

Primarul municipiului Slatina a anunțat că transportul în comun din oraș va fi modernizat prin suplimentarea cu opt autobuze electrice, care vor beneficia de trei stații de încărcare rapidă și opt stații de încărcare lentă.

Proiectul vizează îmbunătățirea calității transportului în comun din oraș și a fost realizat de municipalitatea slătineană în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), scrie gazetanoua.ro.

Suma proiectului se ridică la aproximativ 21.200.000 lei, fără TVA, iar ofertantul declarat câștigător este ANADOLU AUTOMOBIL ROM SRL.

,,În ultimii ani, cu toții ați fost martori ai amplului proces de modernizare de care s-a bucurat orașul nostru și implicit noi, ca locuitori ai Slatinei a cărei dezvoltare o continuăm concomitent pe cât mai multe planuri.

Odată cu restul măsurilor ce vor fi implementate în vederea promovării mobilității urbane durabile, achiziționarea de mijloace de transport ecologice va contribui la reducerea emisiilor de CO2 în Municipiul Slatina, locuitorii orașului nostru având oportunitatea de a utiliza noile mijloace de transport ce le vor asigura toate condițiile și facilitățile de care pot beneficia la momentul actual locuitorii unui oraș modern și european”, a transmis Emil Moț, edilul Slatinei.

Totodată, Primăria Slatina are în derulare și proiectul «Înnoirea parcului de vehicule prin achiziţia de autobuze ecologice», finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de 25.193.472 lei.

Investiţia constă în achiziţionarea a zece autobuze ecologice – vor fi total electrice, dar şi a zece staţii de încărcare electrică lentă, în autobaza din strada Drăgăneşti unde s-a mutat Loctrans. Primăria a stabilit şi liniile de transport local pe care vor circula aceste autobuze: unul pe linia 1C, unul pe linia 2, două autobuze pe linia 3, trei autobuze pe linia 4, un autobuz pe linia 5B şi, în depou, două autobuze de rezervă în caz de necesitate.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...