vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Complexul Energetic Oltenia aduce programe de studiu pentru învățământul dual

157 de elevi urmează cursurile învățământului profesional dual, puse la dispoziție de Complexul Energetic Oltenia, la care s-au înscris anul trecut. În anul 2020, au fost încheiate 6 contracte de parteneriat de către CE Oltenia, pentru formarea profesională a elevilor prin învățământ dual.

Unitățile de învățământ partenere sunt: Colegiul Tehnic Motru, Colegiul Gheorghe Tătărăscu Rovinari, Colegiul Tehnic Mătăsari, Liceul Energetic Craiova, Liceul Tehnologic Bâlteni și Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi Peştişani.

Domeniile de pregătire urmate de elevi sunt împărțite în mai multe categorii: – mecanic pentru calificările de sudor și mecanic utilaje şi instalaţii în industrie; – electric pentru calificările de electrician exploatări miniere, – electrician aparate şi echipamente electrice şi energetice, – electrician protecţii prin relee, automatizări şi măsurători în instalaţii energetice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, elevii care înclină spre domenii precum cercetarea energiei electrice sau sunt interesați de prelucrarea cărbunelui, au posibilitatea de a se înscrie la cursuri preocupate fix de aceste industrii. Studiile durează trei ani, pe durata acestora fiind asigurate diverse beneficii financiare din partea instituției.

,,CE Oltenia asigură bursă lunară, premii pentru stimularea performanței pentru primii 5 elevi merituoși din fiecare clasă, examinare de medicina muncii și analize medicale obligatorii în vederea efectuării stagiilor de practică, echipament individual de protecție pe perioada pregătirii practice, echipamente tehnice pentru desfășurarea pregătirii practice, pregătire practică alături de cei mai buni profesioniști din cadrul companiei, prioritate la angajare după absolvire, oportunități de dezvoltare alături de companie”, potrivit reprezentanților CE Oltenia.

Totodată, Complexul Energetic Oltenia este implicat și în susținerea învățământului profesional de stat pentru calificarea tinerilor.

Anul trecut, 69 de elevi din totalul de 205 din șase licee cu care CE Oltenia a încheiat contracte-cadru, au absolvit. Restul își continuă studiile învățământului profesional de stat la Colegiul Tehnic Motru, Liceul Tehnologic Turceni, Colegiul Gheorghe Tătărăscu Rovinari, Liceul Tehnologic Bâlteni, Liceul Tehnologic Turceni și Colegiul Tehnic Mătăsari. Complexul Energetic Oltenia își propune ca și în perioada 2021–2025 să încheie alte contracte-cadru pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul profesional de stat cu instituții de învățământ, pentru calificarea a 600 de tineri în domeniile de pregătire mecanic, electric și electromecanic. La finalizarea celor 3 ani de învățământ profesional, elevii vor dobândi calificare profesională recunoscută la nivel european și vor avea oportunități de angajare în cadrul companiei.

Andreea TIGOIANU

Politica