vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste trei mii de olteni, imunizați în prima etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID

3.084 de cadre medicale și auxiliare din județul Olt au fost vaccinate împotriva noului coronavirus, în două săptămâni de la debutul campaniei. Imunizarea angajaților din sistemul sanitar public și privat din Olt a început pe 4 ianuarie, astfel că peste 3.000 persoane au fost deja vaccinate în cadrul primei faze, scrie gazetanoua.ro.

La început de weekend, alte 318 cadre medicale au primit vaccinul, în urma programărilor efectuate. Potrivit DSP Olt, 222 de imunizări au fost făcute la Spitalul Slatina, 78 la Spitalul Caracal, 6 la Corabia şi 12 la Spitalul Balş.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică dn Olt au precizat că până acum nu a fost raportată nicio reacție adversă severă în urma administrării serului anti-COVID.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu au fost înregistrate reacţii adverse. Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 (începând cu data de 04.01.2021, prima administrare) a ajuns la 3.084. Numărul total de reacţii adverse de la începutul campaniei de vaccinare este de 6, care au fost comune și minore”, transmit reprezentanţii DSP Olt.

Totodată, pe 15 ianuarie a început ce de-a doua etapă a campaniei de imunizare, aferentă strategiei naționale de vaccinare. În județul Olt, primele persoane eligibile acestei etape cărora li s-a administrat vaccinul, au fost cele din sistemul social.

Andreea TIGOIANU

Politica